Madeleines foreldrene slår tilbake

Svertekampanje vil ha paret tiltalt for vanskjøtsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I helga ble det kjent at en portugisisk kampanje ønsker å få Madeleine McCanns foreldre tiltalt for vanskjøtsel. Kampanjen har startet på internett, og støttes ifølge Daily Mail av pressen i Portugal.

I kampanjen hevdes det blant annet at Madeleine McCanns foreldre må etterforskes fordi de lot barna være igjen alene i ferieleiligheten, mens de spiste på en tapasrestaurant i nærheten. Ifølge Daily Mail skriver også at det portugisiske magasinet Sol magazine at McCann-foreldrene var del av en gruppe som aldri oppholdt seg i nærheten av barna sine.

Smertefullt og uhjelpsomt

Nå slår foreldrene tilbake og kaller kritikken smertefull.

- Kate og jeg finner denne kritikken svært smertefull og uhjelpsom. Vår smerte og angst øker for hver time, sier Gerry McCann ifølge Daily Mail.

- Alle som kjenner oss vet at vi elsker våre barn. Vi har alltid tatt ansvar som foreldre. Myndighetene har også forsikret oss om at de betrakter kritikken som grunnløs, sier McCann. 

Ville gjort ting annerledes

Foreldrene har tidligere sagt at de sjekket barna jevnlig mens de var på den nærliggende tapasrestauranten. Samtidig sier familien at de i etterpåklokskapens lys gjerne skulle gjort ting annerledes.

FAMILIEN: Gerry og Kate McCann, Madeleine McCanns foreldre, slår nå tilbake mot kritikerne. Her er de fotografert sammen med Madeleins søsken, tvillingene Sean og Amelie. Foto: GUSTAVO BOM/AP/Scanpix
FAMILIEN: Gerry og Kate McCann, Madeleine McCanns foreldre, slår nå tilbake mot kritikerne. Her er de fotografert sammen med Madeleins søsken, tvillingene Sean og Amelie. Foto: GUSTAVO BOM/AP/Scanpix Vis mer

- Hvis de kunne skrudd tilbake tida, så er det ting de kanskje ville gjort annerledes, når de vet hva som er skjedd. Men det er umulig å si om en voksen kunne ha stoppet inntrengeren. Det er flere saker der barn er blitt tatt av voksne, selv om de var veldig nær foreldrene, sier Justine McGuinness, talsperson for familien, ifølge Daily Mail.

Portugisk politi slo full alarm i mai i år, etter at den tre år gamle jenta forsvant fra familiens ferieleilighet i Warner Ocean Summer Club nær det populære feriestedet Praia da Luz. 

En tidligere pedofilidømt mann (61) er pågrepet i saken, mistenkt for å ha forsøkt presset familien for penger.

BORTFØRT: Fire år gamle Madeleine Mc Cann ble bortført torsdag 3. mai i år.