- Madeleines fravær er til å ta og føle på

Kate og Gerry McCann skal skal markere halvtårsdagen for datterens forsvinning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lørdag er det halvt år siden Madeleine McCann forsvant fra familiens ferieleilighet i Portugal 3. mai.

Kate og Gerry McCann planlegger å markere dagen i det stille med en gudstjeneste hjemme i Rothley i Leicestershire, skriver Gerry i foreldrenes blogg.

- De siste dagene har vært vanskelige for Kate og meg. Vi har hatt mye familietid og på tross av gleden av å se Sean og Amelie kose seg, er Madeleines fravær til å ta og føle på, skriver faren.

I september fikk foreldrene status som mistenkt i en av tidenes mest omtalte forsvinningssaker. Portugisisk politi har imidlertid ikke kommet opp med beviser som har ført til siktelse.

Familien McCann har hele tiden nektet for at de har noe med datterens forsvinning å gjøre. De har satt opp egen tipstelefon for publikum, og hyret detektivbyrået Metoda 3 til å betjene den.

Torsdag i forrige uke publiserte foreldrene en fantomtegning av mannen de mener tok Madeleine.

Ifølge Times Online i går, er det kommet inn flere interessante tips om at en jente som likner på Madeleine, er sett sammen med en marokkansk kvinne på rundt 60 år.

I bloggen skriver Gerry McCann at de gjerne vil takke for støtten familien har fått etter at de vendte hjem fra Portugal stemplet som mistenkte i saken.

HALVT ÅR ER GÅTT: Førstkommende lørdag er det gått et halvt år siden Madeleine McCann forsvant. AP Photo/HO Family/SCANPIX
HALVT ÅR ER GÅTT: Førstkommende lørdag er det gått et halvt år siden Madeleine McCann forsvant. AP Photo/HO Family/SCANPIX Vis mer

- Vi ser noe lysere på det etter å han åpnet mange, mange e-poster som var støttende og oppmuntrende. Vi vil gjerne få takke alle som støtter oss, skriver Gerry McCann.