Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Madelene (29) ble funnet innstøpt i betong

Mann og kvinne siktet.

DREPT: Småbarnsmoren Madelene (29) var savnet i tre måneder før hun ble funnet i skogen utenfor Upplands Väsby. Foto: Privat
DREPT: Småbarnsmoren Madelene (29) var savnet i tre måneder før hun ble funnet i skogen utenfor Upplands Väsby. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske småbarnsmoren Madelene (29) forsvant sporløst i november. Først tre måneder seinere, i begynnelsen av februar, ble hun funnet i et skogholt utenfor Stockholm. Nå kommer det fram at 29-åringen var innstøpt i ei betongblokk, skriver Expressen.

- Man går ut fra at støpearbeidet har blitt utført i skogen der hun ble funnet, sier en person med kjennskap til etterforskningen til avisa.

To personer er nå siktet i saken.

Etterforskningsleder Ewa Tvengström ønsker verken å bekrefte eller avkrefte Expressens opplysninger. Også Aftonbladet omtaler saken i dag.

Gikk rett forbi Det ble søkt intenst etter Madelene i tida før hun ble funnet, og søkepatruljene gikk flere ganger rett forbi betongblokka, som lå unnselig på bakken i skogen i Upplands Väsby.

- Følelsen av å ha gått forbi og gått glipp av henne er uvirkelig og skremmende, sier en person som deltok i søkene, til Expressen.

Først i februar fanget betongblokka i skogen politiets oppmerksomhet, etter tips. Ved hjelp av tunge maskiner ble betongblokka løftet opp og fraktet til en militærbygning i Norrtälje, der sju polititeknikere jobbet i tre timer med å frigjøre levningene fra betongen.

Etter fem dager slo rettsmedisinerne fast at det faktisk var Madelene som var funnet.

Disponerte buss Mandag denne uka ble de to siktede, en 33-årig mann og en 30-årig kvinne, pågrepet. Ifølge etterforskninsleder Tvengström pågår nå avhør.

MINNET: Madelene er minnet nær funnstedet. Foto: ELIAS GIERTZ / EXPRESSEN
MINNET: Madelene er minnet nær funnstedet. Foto: ELIAS GIERTZ / EXPRESSEN Vis mer

Mannen er siktet for drapet, mens kvinnen er siktet for å skjule en mistenkt samt for å ha krenket gravfreden.

De to siktede er koblet til en buss som i flere uker sto parkert i nærheten av funnstedet. Der ble også ei trillebår med sementrester funnet.

Kvinnens forsvarer Björn Adolfsson bekrefter overfor Expressen at hun er en bekjent av Madelene. Mannens forsvarer ønsker ikke å kommentere opplysningene om betongen, og sier etterforskerne så langt har vært «veldig hemmelighetsfulle».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram