Seksuell trakassering:

Madicken (20) hetses: - Føler meg ekkel

TikTok-videoen til Madicken Pettersson Zannas fikk et helt annet fokus enn det hun hadde sett for seg.

TRAKASSERING: Norske Madicken (20) fikk ikke den responsen hun hadde ønsket på en Tiktok-video hun la ut. Mange av kommentarene dreide seg nemlig om kroppen hennes. Video: @madzannas / Tiktok Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Madicken Pettersson Zannas (20) fra Tønsberg er en aktiv bruker av sosiale medier. Som mange andre poster hun korte videosnutter fra hverdagen sin på TikTok.

For noen uker siden dro hun på ferie med familien til Hellas, og hun fortsatte aktivt med postingen.

På en av videoene hun lagde mens hun var på ferie, økte seertallet og kommentarene. TikToken gikk viralt, men oppmerksomheten dreide seg rundt noe helt annet det som var tanken hennes bak den.

- Jeg har aldri fått så mange seertall før! Først var det veldig gøy, men jeg la merke til at nesten ingen kommenterte hva den faktisk handlet om, bare kroppen min, forteller Zannas til Dagbladet.

«Tidsforskjell, massive meloner og ryggsmerter» er bare noen av kommentarene hun fikk.

- Jeg synes det er ganske trist og jeg føler meg ganske ekkel. Jeg føler at jeg ikke har kontroll, sier Zannas.

Blir usikker

For Zannas har det vært vanskeligere å håndtere oppmerksomheten enn det hun håpet på.

- Det er tøft. Det er veldig rart å få så mange kommentarer på utseende. Jeg blir bare mer usikker og får nye komplekser, sier hun.

Tønsberg-jenta forteller at hun opplever å få kommentarer uavhengig av hva hun har på seg.

- Hvis jeg går i hettegensere, kaller folk meg feit. Hvis jeg går i tettsittende klær, er jeg oppmerksomhetssøkende. Ingen blir fornøyde.

Ifølge Madicken burde det ikke ha noe å si, uansett hva man har på seg.

- Dette er kroppen min. Jeg skulle ønske at dette var noe jeg ikke trengte å ta stilling til i det hele tatt, sier hun bestemt.

Nytt nivå

Mens kommentarene tikket inn, bestemte Zannas seg raskt for å stå opp for seg selv.

- Jeg postet en ny video der jeg snakket om denne ufrivillige seksuelle oppmerksomheten, og hvordan den påvirket meg negativt.

Det er ikke første gangen hun har fått slike kommentarer.

- Jeg har opplevd dette før. Men dette var et helt nytt nivå. Nå var det plutselig hele tiden, og alle hadde noe å si om kroppen min, sier hun.

Menneske med følelser

Selv om flere av kommentarene har vært ubehagelige, har folk også stått opp for Madicken.

- Jeg har fått mye støtte og det er jeg veldig takknemlig for. Flere har takket meg etter at jeg sa ifra om den unødvendige kommenteringen. Jeg er dessverre ikke den eneste som opplever dette.

Tønsberg-jenta føler at folk glemmer at hun er et menneske med følelser.

- Det føles nesten ut som at folk bare ser meg for kroppen min. Jeg vil jo at folk skal like meg for den jeg er, og ikke bare utseende, sier Madicken.

Hun oppfordrer andre til å tenke seg om før man velger å kommentere andres kropp.

- Dette kan skje med hvem som helst, uavhengig av hvem man er. Det er ubehagelig uansett. Det er ikke greit å kommentere på andre, og jeg håper folk kan begynne å tenke seg om.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer