Madihas (3) bestefar har vært i Norge 22 ganger. Nå nekter UDI ham visum

UDI vil ikke lenger la Muhammad Fateh (76) besøke 24 barnebarn i Norge.

NORSKE BORGERE: - Vi er norske borgere. Hvor er våre rettigheter, spør Muhammad Gulzar etter at hans far - datteren Madihas bestefar - nå har blitt nektet visum til Norge selv om han har vært her over 20 ganger og alltid reist tilbake til Pakistan. Foto: Halldor Hustadnes
NORSKE BORGERE: - Vi er norske borgere. Hvor er våre rettigheter, spør Muhammad Gulzar etter at hans far - datteren Madihas bestefar - nå har blitt nektet visum til Norge selv om han har vært her over 20 ganger og alltid reist tilbake til Pakistan. Foto: Halldor Hustadnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Holmen (Dagbladet)Madiha (3) smiler sjenert når Dagbladet spør henne om bestefar Muhammad Fateh (76), men sier ikke så mye.

- Hun er veldig glad i bestefar, men det er lenge siden hun så ham, og små barn glemmer fort, sier Madihas mor Saima Gulzar. Nå er hun og mannen Muhammad Gulzar bekymret for at Madiha skal miste kontakten med bestefaren, som bor i en liten by i området som kalles «Lille Norge» i Pakistan.

Norske borgere I slutten av juli fikk Muhammad Fatehs seks barn og 24 barnebarn i Norge beskjeden om at han ikke lenger får lov å besøke dem. Utlendingsdirektoratet skriver at han ikke har «tilstrekkelige bånd til hjemlandet til å veie opp for risikoen for at søkeren blir i landet utover datoen i et utstedt visum».

- Min far har vært her 22 ganger siden 1991 og reist tilbake hver gang. Da har han vist at han har tilknytning til Pakistan, sier Muhammad Gulzar mens han viser Dagbladet UDI-dokumenter på en laptop inne på kafeen han driver på Holmen i Asker.

- Vi er norske borgere. Hvor er våre rettigheter, spør han oppbrakt.

- Emigrasjonspotensiale I visumavslaget skriver UDI at Pakistan er et land med stort potensiale for emigrasjon. Det står at Muhammad Fateh søkte om utvidet opphold da han var her i 2012 og at barna da skal ha sagt at han ville søke permanent opphold på grunn av helsa og fordi han har få familiemedlemmer i hjemlandet som kan ta vare på ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer