Madland & Wara AS blir ikke straffeforfulgt

Økokrim vil ikke straffeforfølge kommunikasjonsfirmaet Madland & Wara AS i forbindelse med en pengeoverføring fra Finance Credit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PR-rådgiverne Tor Mikkel Wara og Ole Madland i kommunikasjonsfirmaet avga forklaring til Økokrim i forbindelse med Finance Credit-saken etter at Økokrim fant en pengeoverføring på 1 million kroner fra Finance Credit Ltd i England til PR-firmaet.

Økokrim har undersøkt om det ble gjort straffbare handlinger i forbindelse med pengeoverføringen. På bakgrunn av de opplysningene som er kommet frem har Økokrim funnet at det ikke er grunnlag for å straffeforfølge firmaet, Ole Madland eller Tor Mikkel Wara, skriver Økokrim i en pressemelding.

PR-byrået ble etterforsket etter at det kom fram påstander om at firmaet ved hjelp av penger fra Finance Credit skal ha forsøkt å «kjøpe» en Kapital-journalist som skrev avslørende artikler om Finance Credit.

Madland & Wara har hele tiden avvist denne påstanden.

- Dette har vært en tøff tid for Madland & Wara og ansatte. Jeg er glad for at denne saken en gang for alle er lagt død. Nå ser jeg frem til å ta opp igjen arbeidet med å skape verdier for våre mange kunder, sier daglig leder Ole Madland i Madland & Wara.

(NTB)