Madoff: - Jeg skammer meg

Svindeltiltalt erklærte seg skyldig på alle punkter.

ANGRER: Den bedrageritiltalte finansmannen Bernard Madoff risikerer 150 års fengsel for blant annet svindel og hvitvasking. Madoff erklærte seg skyldig i hele tiltalen i retten torsdag. Foto: Chris Hondros/Getty Images/AFP
ANGRER: Den bedrageritiltalte finansmannen Bernard Madoff risikerer 150 års fengsel for blant annet svindel og hvitvasking. Madoff erklærte seg skyldig i hele tiltalen i retten torsdag. Foto: Chris Hondros/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den svindeltiltalte amerikanske finanstoppen Bernard Madoff erklærte seg skyldig da han torsdag møtte i retten i New York.

- Jeg skammer meg, sa han.

Madoff sa seg skyldig i hvert eneste av de elleve punktene i tiltalen. Tiltalen omfatter blant annet svindel og hvitvasking av penger, falsk forklaring, mened og tyveri.

- Jeg skammer meg og kan ikke få sagt hvor dypt jeg beklager det hele, sa 70-åringen, som fortalte at han hele tiden håpet å kunne redde klientene ut av pyramidespillet han startet tidlig på 1990-tallet.

- Det visste seg etter hvert å være svært vanskelig, og til slutt umulig. Jeg visste hele tiden at denne dagen ville komme, la han til.

Madoff sa at han forstår at han risikerer en dom på maksimalt 150 års fengsel om han skulle bli funnet skyldig på alle punkter.

Dommeren skal senere torsdag bestemme om Madoff må tilbringe tiden fram mot dommen i fengsel eller om han inntil videre kan fortsette å bo i luksusleiligheten på Manhattan i New York.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer