Madoff dømt til 150 års fengsel

Maksimumsstraff for Wall Street-historiens største svindler.

OFRE: Noen av svindelofrene foran tinghuset. Madoffs advokat ba om 12 års fengsel, mens aktoratet anbefalte 50 år. Resultatet ble 150 år. (Foto: AFP)
OFRE: Noen av svindelofrene foran tinghuset. Madoffs advokat ba om 12 års fengsel, mens aktoratet anbefalte 50 år. Resultatet ble 150 år. (Foto: AFP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Bernie Madoff besørget den største svindelen Wall Street har sett.

JubelOfrene jublet, klappet og klemte hverandre da dommen ble lest opp i New York i dag: 150 års fengsel. Aktoratet anbefalte 50 års fengsel, mens Madoffs advokat ba om 12 år.

Da 71-åringen før jul ble tatt for pyramidesvindelen, innrømmet han umiddelbart:

- Det har bare vært en stor løgn.

Som tidligere styreformann for Nasdaq-børsen nøt amerikanske Madoff stor tillit. Det var ikke få som lot seg friste til å investere penger i det som viste seg å være en gedigen pyramide.

Gjennom rettssaken har det vist seg at han lurte tillitsfulle familiemedlemmer, forretningsforbindelser, Hollywood-kjendiser og andre investeringsvillige, «vanlige» mennesker til å betale inn totalt 65 milliarder dollar — rundt 430 milliarder norske kroner.Totalt ble 13.000 personer svindlet, blant dem skuespillerne Zsa Zsa Gabor og Kevin Bacon, samt regissør Steven Spielberg.

- En tyv og et monsterMen de største ofrene ble de med normale inntekter, og som brukte en større andel av pengebeholdningen sin på Madoff-pyramiden enn det de velbeslåtte Hollywood-stjernene gjorde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer