FUNNET DØD: Journalister står utenfor 509 på Madison Avenue, New York, der Rene-Thierry Magon de la Villehuchet (65) ble funnet død på kontoret. Politiet mener 65-åringen begikk selvmord.  Foto: AP Photo/Mary Altaffer/SCANPIX
FUNNET DØD: Journalister står utenfor 509 på Madison Avenue, New York, der Rene-Thierry Magon de la Villehuchet (65) ble funnet død på kontoret. Politiet mener 65-åringen begikk selvmord. Foto: AP Photo/Mary Altaffer/SCANPIXVis mer

Madoff-investor tok livet av seg på kontoret

Rene-Thierry Magon de la Villehuchet (65) hadde tapt 7 milliarder på svindelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Rene-Thierry Magon de la Villehuchet (65) var en anerkjent investor med fransk adelig blod i årene.

Han tilhørte den europeiske overklassen og elsket å seile og farte rundt i luksusyachter.

Men da han innså at han hadde tapt over sju milliarder kroner av sine klienters penger på Bernard Madoffs svindel ble det for mye for ham, skriver nyhetsbyrået AP.

Låste seg inne på kontoret
Mandag kveld beordret han alle sine medarbeidere og renholdspersonalet til å være ut av kontorbygningen på Madison Avenue innen klokka 19.00. 65-åringen låste seg deretter inne på sitt eget kontor og tok livet av seg, tror New York-politiet.

En sikkerhetsvakt fant ham død bak skrivebordet tirsdag morgen. Ved siden av ham stod et glass med sovepiller. Håndleddene var skåret over. Det var ikke lagt igjen noe selvmordsbrev.

24 timer før de la Villehuchet begikk selvmord, hadde han ringt en av sine klienter i Paris.

- Jeg må kjempe for mine klienter og meg selv. Dette er et komplett mareritt, sa en fortvilt de la Villehuchet, ifølge The New York Times.

På telefonen sa han også at han følte han hadde forrådt venner og klienter.

- Jeg føler meg ranet, skal 65-åringen ha sagt.

- Han var plettfri
Nyheten om det tragiske selvdrapet kommer snaue to uker etter at Wall Street-legenden og den tidligere styrelederen for Nasdaq, Bernard Madoff, ble arrestert i sitt eget hjem, mistenkt for å ha svindlet investorer for ufattelige 350 milliarder kroner.

Etter hvert som omfanget av gigantsvindelen ble rullet opp i dagene etter, har investorer jobbet på spreng med å få dekket inn tapene.

De la Villehuchet var en av dem som ikke lykkes med å redde investeringene på over sju milliarder kroner via sitt selskap Access International Advisors.

Selskapet ble dannet i 1994, sammen med Patrick Littaye. Han var medlem av New York yachtklubb og bodde sammen med kona Claudine i Westchester County, et velstående forstadsområde til New York.

- Han var plettfri, sier Bill Rapavy, en av de tidligere toppsjefene i Access International Advisors, til nyhetsbyrået AP.

Guy Gurney, en britisk fotograf bosatt i Connecticut, var venn av de la Villehuchet. De to pleide ofte å seile sammen.

- Han var ekstremt sjenerøs. Han var en aristokrat, men ikke en snobb. Han var en ekte person. Når han seilte var han en av gutta, sier Gurney.


WALL STREET-LEGENDEN: Den bedragerimistenkte Bernard Madoff på gata i New York, etter å ha møtt i retten for å få kausjon.  Foto:AP Photo/Jason DeCrow/SCANPIX
WALL STREET-LEGENDEN: Den bedragerimistenkte Bernard Madoff på gata i New York, etter å ha møtt i retten for å få kausjon. Foto:AP Photo/Jason DeCrow/SCANPIX Vis mer