Madoff kan få 150 år i fengsel

Den falne Nasdaq-toppen erklærer seg skyldig i gigantsvindel på opptil 350 milliarder.

DEN FALNE LEGENDEN: Bernard Madoff (70) forlater den føderale retten i New York i dag. For tida sitter han i husarrest hjemme med elektronisk fotlenke, men viste seg i retten i dag for å bedyre at det ikke eksisterer inhabilitet mellom ham og forsvareren hans, Ira Sorkin, som selv har brukt Madoff til å forvalte penger for seg. Foto: PETER FOLEY/EPA/SCANPIX
DEN FALNE LEGENDEN: Bernard Madoff (70) forlater den føderale retten i New York i dag. For tida sitter han i husarrest hjemme med elektronisk fotlenke, men viste seg i retten i dag for å bedyre at det ikke eksisterer inhabilitet mellom ham og forsvareren hans, Ira Sorkin, som selv har brukt Madoff til å forvalte penger for seg. Foto: PETER FOLEY/EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den tidligere Nasdaq-styrelederen Bernard Madoff (70) vil torsdag si seg skyldig på elleve tiltalepunkter i den gigantiske svindelsaken mot ham, som startet i New York i dag. Han risikerer 150 år i fengsel, melder AP.

RekordpyramideMadoff, som har hatt utallige A-lagskjendiser - blant andre Steven Spielberg, Eli Wiesel, John Malkovich og Larry King - som klienter, er anklaget for å ha lurt investorer for opptil svimlende 50 milliarder dollar - eller 350 milliarder kroner.

Saken mot ham er sannsynligvis den mest omfattende svindelsaken mot en enkeltperson noensinne - i tillegg til at tiltalen omfatter historiens største pyramidespill.

De elleve tiltalepunktene omfatter blant annet svindel gjennom rådgivning, hvitvasking, postsvindel, falsk forklaring, juks med verdipapirer og tyveri fra arbeidstakerordninger.

Lovverket tillater som nevnt en maksimumsstraff på 150 års fengsel. I tillegg kan han måtte betale enorme bøter - på til sammen 970 millioner dollar (nærmere 6,9 milliarder kroner), skriver New York Times.

Les hele tiltalen her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer