Madoffs finansdirektør sier seg skyldig

Erklærte seg skyldig i svindel, hvitvasking av penger og andre tiltalepunkter.

BERNIE MADOFF Frank DiPascali, som var finansdirektøren til den bedrageridømte Bernard Madoff (bildet), har erklært seg skyldig i svindel og hvitvasking av penger. Madoff sa seg skyldig i mars og soner nå en dom på 150 år i et fengsel i North Carolina. Foto: REUTERS / Shannon Stapleton / SCANPIX
BERNIE MADOFF Frank DiPascali, som var finansdirektøren til den bedrageridømte Bernard Madoff (bildet), har erklært seg skyldig i svindel og hvitvasking av penger. Madoff sa seg skyldig i mars og soner nå en dom på 150 år i et fengsel i North Carolina. Foto: REUTERS / Shannon Stapleton / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansdirektøren til den bedrageridømte amerikanske finansmannen Bernard Madoff erklærte seg tirsdag skyldig i svindel, hvitvasking av penger og andre tiltalepunkter.

Frank DiPascali, som var Madoffs nestkommanderende i mange år, innrømmet at han hjalp Madoff gjennomføre et omfattende bedrageri som kostet tusener av investorer milliarder av dollar.

Han innrømmet også at han hadde vitnet falskt da det syntes klart at det enorme pyramidespillet kunne avsløres.

Overfor dommeren lovte han å samarbeide for å oppklare hvordan svindelen kunne foregå, og han gjorde det klart at Madoff ikke var alene om bedrageriet.

- Det var et klart faktum som Bernie Madoff visste, som jeg visste, og som alle visste: nemlig at det var falskt, at det alt var oppdiktet, sa han da han ble framstilt i retten tirsdag.

Madoff selv sa han opererte alene, noe ekspertene sier ville vært umulig.

Bortsett fra Madoff og DiPascali er bare regnskapsføreren David Frieling tiltalt i saken. Men Madoffs bror Peter og sønnene Andrew og Mark kan snart få en siktelse mot seg.

I motsetning til det som er vanlig med hvitsnippforbrytere, besluttet dommeren å sette DiPascali i fengsel uten kausjon.

Dersom han blir funnet skyldig, risikerer han fengsel i 125 år. Men han kan få en mildere dom om han samarbeider med påtalemyndigheten.

Den 52 år gamle DiPascali arbeidet for Madoff i 33 år, i mange år som finansdirektør, inntil spillet var over som en følge av den globale finanskrisen i fjor.

Madoff sa seg skyldig i mars og soner nå en dom på 150 år i et fengsel i North Carolina.

(NTB)