Madoffs kone kastet ut av leiligheten

Ble nektet å ta med pelskåpe.

KASTET UT:   Myndighetene i New York tok torsdag beslag i luksusleiligheten til storsvindleren Bernie Madoff. Hans kone Ruth, som fortsatt bodde der, måtte flytte. Arkivfoto: AP Photo/Mary Altaffer/Scanpix
KASTET UT: Myndighetene i New York tok torsdag beslag i luksusleiligheten til storsvindleren Bernie Madoff. Hans kone Ruth, som fortsatt bodde der, måtte flytte. Arkivfoto: AP Photo/Mary Altaffer/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Myndighetene i New York tok torsdag beslag i luksusleiligheten til storsvindleren Bernie Madoff. Hans kone Ruth, som fortsatt bodde der, måtte flytte.


En talsmann for politiet sa at Ruth Madoff var til stede i leiligheten på Manhattans East Side da de kom for å overta både den og alt innboet.


Hun ba om å få ta med seg en pelskåpe, men fikk nei og forlot leiligheten bare med en liten veske. Det er ikke kjent hvor hun nå skal bo.

Madoff ble mandag dømt til 150 års fengsel for å ha stått bak det største bedrageriet i Wall Streets historie.


Leiligheten antas å være verdt rundt 45 millioner kroner, og i innboet inngår et Steinway-piano til en antatt verdi av over 250.000 kroner, klokker, lamper og lampetter til en verdi av vel 10 millioner kroner, og malerier, trykk og fotografier til over 9 millioner.


REGISTRET PÅ KONA:  Toppleiligheten i denne bygningen på Manhattan i New York ble kjøpt i 1984 og sto i Ruth Madoffs navn. Foto: AP Photo/Mary Altaffer
REGISTRET PÅ KONA: Toppleiligheten i denne bygningen på Manhattan i New York ble kjøpt i 1984 og sto i Ruth Madoffs navn. Foto: AP Photo/Mary Altaffer Vis mer

Pengene som kommer inn fra salget av leiligheten og innboet går til å rekompensere tusener av mennesker som ble svindlet av Madoff. Foruten leiligheten i New York er det også tatt beslag i en eiendom til 70 millioner kroner i Florida og en eiendom til 20 millioner kroner på Long Island. Han hadde også en eiendom og en yacht i Sør-Frankrike.


Madoffs 67 år gamle kone gikk i forrige måned med på å gi fra seg all sin personlige formue og eiendeler mot et løfte om at myndighetene lar henne beholde 2,5 millioner dollar (16 millioner kroner).


Ruth Madoff uttalte seg offentlig for første gang mandag etter at mannen hennes var dømt. Hun sa da at hun ble sjokkert over hans tilståelse og at han er ansvarlig for situasjonen som alle hans ofre er endt opp i.


(NTB)

SVINDELDØMT:  Bernie Madoff er dømt til 150 års fengsel for bedrageri. Foto:  Stephen Chernin/Getty Images/AFP
SVINDELDØMT: Bernie Madoff er dømt til 150 års fengsel for bedrageri. Foto: Stephen Chernin/Getty Images/AFP Vis mer