- Madrid-bombene var mitt prosjekt

Mobilen til «Egypteren Mohammed» ble avlyttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rabei Osman Sayed Ahmed (33), også kjent som «Egypteren Mohammed», ble i går arrestert i Milano, mistenkt for å ha planlagt bombeangrepene som drepte 191 mennesker i Madrid 11. mars.

Ahmed regnes som et åndelig forbilde for Sarhane Abdelmajid Fakhet, tunisieren som skal ha vært den ansvarlige for gjennomføringen av bombeangrepene mot togene i Madrid, skriver Los Angeles Times. Fakhet døde sammen med flere andre mistenkte da de sprengte seg selv i lufta omringet av politiet.

- Mitt prosjekt

Italiensk etterretning skal gjennom avlytting av telefonen til Ahmed kunne knytte ham opp til terroraksjonen. Utdrag fra de avlyttede samtalene skal ha lekket ut til spanske og italienske medier. Blant annet snakker han varmt om Fakhet og hans medarbeidere:

- De som døde i Madrid som martyrer var mine kjære venner, og jeg er lei meg for at jeg ikke er i himmelen sammen med dem, skal han ha sagt.

Han forteller også at de 10 bombene som ble brukt mot fire tog i rushtida var hans verk.

- Det var et prosjekt som krevde mye tålmodighet og studier. Det tok meg to og et halvt år å planlegge.

Ahmed ble arrestert sammen med en 21 år gammel palestiner. I en avlyttet telefonsamtale skal de to ha snakket om at de var «klare for å dø som martyrer». Spanske myndigheter har nylig utstedt en arrestordre på Ahmed, og vil ha ham utlevert mistenkt for et stort antall drap.

Den 33-årige egypteren skal være en sprengstoffekspert opplært i en talibanstyrt leir i Afghanistan.

- Ledet belgisk gruppe

Ahmed skal også ha gitt ordrer til 15 medlemmer av et mistenkt terrornettverk som ble arrestert i Brussel i Belgia i går. Et tips fra italiensk politi hjalp belgierne å avsløre nettverket. De fleste av de arresterte skal være palestinske, jordanske, marokkanske eller egyptiske.

- Det er indikasjoner på at gruppen ble ledet fra Italia, sier en talsmann for den belgiske påtalemyndigheten.

<B>191 DØDE: Ytterligere 1500 ble skadd av bombene i Madrid.
<B>EGYPTEREN MOHAMMED: Tatt i Milano i Italia.
<B>TOK TO: De italienske politibetjentene viser fram bildene av de to som ble tatt i aksjonen.