Madrid-mistenkt advokat løslatt

Fingeravtrykkene tilhørte ikke den amerikanske muslimen Brandon Mayfield.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For to uker siden ble Mayfield arrestert i forbindelse med terroraksjonen mot togene i Madrid som kostet 191 mennesker livet 11. mars i år.

Den amerikanske advokaten ble pågrepet i USA etter at han matchet fingeravtrykkene på en veske som ble funnet i en varebil utenfor togstasjonen der attentatmennene gikk på tre av togene som ble sprengt. I går ble han løslatt etter at Spanske myndigheter kunngjorde at fingeravtrykkene tilhørte en algirer, melder AP.

- Jeg vil takke familie og venner som har støttet meg gjennom det jeg vil kalle en grusom ildprøve, sier Mayfield.

Brandon Mayfield har konvertert til Islam og er gift med en egyptisk kvinne. Da han gikk ut fra rettslokalene i Portland i går ble han møtt av kona og de tre barna sine.

- Gud er stor. Det er ingen annen Gud enn Gud, sa Mayfield først på engelsk så på arabisk.

Spanske myndigheter sa i går at fingeravtrykkene på bagen tilhører algirske Ouhnane Daoud. Myndighetene sier fingeravtrykkene betyr at Daoud deltok i bombeaksjonen, men ga ikke ytterligere opplysninger om hvorvidt han er ettersøkt for avhør eller arrestasjon. Politiet offentliggjorde et bilde av Daoud.

LØSLATT: Brandon Mayfield ble møtt av kona Mona Mayfield (t.v.) og datteren Sharia Mayfield (12) utenfor rettslokalet i Portland.