Madrid-mistenkt advokat løslatt

Fingeravtrykkene tilhørte ikke den amerikanske muslimen Brandon Mayfield.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For to uker siden ble Mayfield arrestert i forbindelse med terroraksjonen mot togene i Madrid som kostet 191 mennesker livet 11. mars i år.

Den amerikanske advokaten ble pågrepet i USA etter at han matchet fingeravtrykkene på en veske som ble funnet i en varebil utenfor togstasjonen der attentatmennene gikk på tre av togene som ble sprengt. I går ble han løslatt etter at Spanske myndigheter kunngjorde at fingeravtrykkene tilhørte en algirer, melder AP.

- Jeg vil takke familie og venner som har støttet meg gjennom det jeg vil kalle en grusom ildprøve, sier Mayfield.

Brandon Mayfield har konvertert til Islam og er gift med en egyptisk kvinne. Da han gikk ut fra rettslokalene i Portland i går ble han møtt av kona og de tre barna sine.

- Gud er stor. Det er ingen annen Gud enn Gud, sa Mayfield først på engelsk så på arabisk.

Spanske myndigheter sa i går at fingeravtrykkene på bagen tilhører algirske Ouhnane Daoud. Myndighetene sier fingeravtrykkene betyr at Daoud deltok i bombeaksjonen, men ga ikke ytterligere opplysninger om hvorvidt han er ettersøkt for avhør eller arrestasjon. Politiet offentliggjorde et bilde av Daoud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer