Madrid-terrorister fikk bot

Bare dager før bombeaksjonen i Madrid ble flere av de antatte terroristene stoppet med bilen full av sprengstoff. De slapp unna med ei trafikkbot, skriver El Pais.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil har 20 personer blitt arrestert i forbindelse med bombeaksjonene i Madrid 11. mars. Nesten 200 personer ble drept, og 2 000 skadd da ti bomber eksploderte på fire tog i morgenrushet.

Ifølge El Pais skal tre eller fire av dem som gjennomførte bombeangrepene ha sittet i bilen som ble stoppet av spansk trafikkpoliti i slutten av februar. Mennene skal da ha vært på vei tilbake til Madrid fra et sted nord i landet, opplyser kilder med god kjennskap til etterforskningen.

De skal der ha kjøpt 110 kilo sprengstoff, stjålet av en tidligere gruveansatt. Da bilen deres ble stoppet i den nordlige provinsen Leon skal bagasjerommet ha vært fullstappet av sprengstoff. Politiet oppdaget ikke sprengstoffet i bilen, og terroristene slapp ifølge avisa unna med ei trafikkbot.

Trafikkpolitiet sjekket ut bilens registreringsnummer, men de fant ikke noe ulovlig og lot derfor terroristene fortsette mot hovedstaden etter å ha bøtelagt dem for en mindre trafikkforseelse.

Volkswagen-bilen mennene kjørte var stjålet, men tyveriet var da de ble stoppet ennå ikke rapportert.

Den tidligere gruveansatte som er mistenkt for å ha solgt sprengstoffet til terroristene, er blant de 20 personene som er pågrepet i forbindelse med bombeaksjonen.

To av mennene er blitt løslatt uten å bli tiltalt, mens 12 sitter i varetekt for videre avhør. Seks andre personer som ble arrestert fredag, fremstilles for retten mandag, melder BBC.

(NTB)

TERROR: Ett av togene der terrorister utløste bomber den 11. mars.