Mads (61) er stemmen fra Gaza

Her hjelper Mads Gilbert et kritisk skadd spedbarn. Les historien om krigslegen som sjokkerer hele verden med sine rapporter.

INNE I GAZA: Mads Gilbert og teamet jobber med et spedbarn med alvorlige bruddskader etter israelske angrep i går. Foto: NORWAC
INNE I GAZA: Mads Gilbert og teamet jobber med et spedbarn med alvorlige bruddskader etter israelske angrep i går. Foto: NORWAC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Iført hvit legefrakk, med stetoskop rundt halsen og mikrofon i handa rapporterer han fra innsiden av Gaza til hele verdenspressen.

Palestinavenn Mads Gilbert (61) fra Tromsø og legekollega Erik Fosse er blant de eneste vestlige stemmene i bomberegnet i Gaza. Fra Shifa-sykehuset i Gaza by rapporterer de jevnlig hva de ser og opplever til millioner av TV-seere.

De egentlige journalistene er sperret ute.

- Dette er uten sidestykke det verste jeg har opplevd, fortalte Gilbert Dagbladet, samme dag som han sendte smsen som rørte hele Norge.

Og han blir godt mottatt. Etter Facebook å dømme er han en svært populær mann. Over 2500 mennesker har erklært seg selv som fan av Gilbert de siste dagene.

- Aldri nøytraltFor den tidligere AKP (ml)'-eren, nå Rødt-politiker, har vært i hardt vær før. Hans engasjement er voldsomt og rødt. Det har vakt oppsikt.

- Han er et fyrverkeri av et menneske. Det er aldri nøytralt rundt Mads, det blir alltid engasjement og konflikt, sier Hans Kristian Amundsen, sjefredaktør i Nordlys, til Dagbladet.no. At det er akkurat Gilbert som nå befinner seg på Gaza, tror han ikke er tilfeldig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer