Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Kim Wall:

- Madsen sendte melding til kona 20 minutter etter at Kim Wall døde

Drapstiltalte Peter Madsen inntok i dag på nytt vitneboksen.

FORKLARTE SEG VIDERE: Drapstiltalte Peter Madsen fortsatte i dag sin forklaring for Københavns byrett, der han står tiltalt for overlagt drap på Kim Wall. Foto: deadlinepress.dk
FORKLARTE SEG VIDERE: Drapstiltalte Peter Madsen fortsatte i dag sin forklaring for Københavns byrett, der han står tiltalt for overlagt drap på Kim Wall. Foto: deadlinepress.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapstiltalte Peter Madsen (47) har allerede forklart seg to ganger for Københavns byret, der han står tiltalt for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall (30).

I retten i dag måtte Madsen forklare en tredje gang, og aktor Jacob Buch-Jepsen ville at Madsen skulle fortelle om en sms han sendte til sin kone i løpet av ubåtturen med Kim Wall, den 10. august i fjor.

Ifølge danske BT, som direkterapporterer fra rettssalen, sendte Madsen sms-en til sin kone klokka 23.25 denne kvelden - altså 20 minutter etter at Wall, ifølge Madsens forklaring, døde om bord.

- Litt på eventyr

​Sms-en lød som følger:

«Jeg er litt på eventyr med Nautilus. Har det godt. Seiler i havblikk og månelys. Dykker ikke. Kyss og klem til kattene».

Sms-en avsluttes med flere hjerte-emojis.

Aktor spurte i dag Madsen om Kim Wall var død på det tidspunktet denne meldinga ble sendt, hvilket Madsen bekreftet.

- Jeg har problemer med å forstå at du hadde overskudd til å sende en slik sms, men til å ikke ringe etter hjelp, sa aktor - og fortsatte:

- Du tenkte på deg selv og din situasjon, og ikke Kim Wall og hennes pårørende.

Madsen svarte da at han trodde kona ville bli bekymret om han ikke kom hjem, og at dette var grunnen til at han sendte sms-en.

- Du må forsøke å forstå min situasjon. Jeg visste at hun ville bli urolig, og at det ville bli vanskelig for henne, sa Madsen.

Madsen har tidligere fortalt at han var i et såkalt åpent forhold med sin kone. Ifølge en rekke danske medier har hun tatt ut sepasjon i etterkant av dødsfallet til Kim Wall.

- Forferdelig

FAMILIENS FARVEL: Familien til den svenske journalisten Kim Wall publiserte tidligere en video på Walls minnefond-side. Videoen er publisert med tillatelse fra familien. Video: RememberingKimWall.com. Vis mer

Den 47 år gamle ubåt- og rakettbyggeren startet sin frie forklaring for retten den 8. mars, og fortsatte onsdag forrige uke.

Han ble imidlertid ikke ferdig med forklaringa, og det var i dag ventet at store deler av dagen ville brukes til at han skulle bli spurt ut av sin egen forsvarer, Betina Hald Engmark.

Peter Madsen har ikke ønsket å fortelle retten stort om selve parteringen av Kim Wall - til tross for at han har innrømmet å ha delt opp liket og dumpet det i Køge Bugt.

- Jeg har sagt at dette er noe forferdelig, og jeg vil ikke gå inn på detaljene. Jeg kan ikke forstå hva disse makabre detaljene skal være godt for, sa han forrige onsdag da aktor Jacob Buch-Jepsen ba ham fortelle om parteringen.

Har løyet

Under sin første forklaring for retten, den 8 mars, startet han så og si forklaringen med å si at han har løyet.

- Jeg har gjort det fordi jeg ikke ønsket å dele med verden på hvilken forferdelig måte Kim Wall døde. Spesielt ønsket jeg ikke å dele det med hennes pårørende, sa han da.

I retten i dag ble Madsen nok en gang konfrontert av aktor med sine mange ulike forklaringer:

- Vedkjenner du at du har endret forklaring ettersom nye opplysninger har framkommet, spurte Buch-Jepsen.

- Nei, svarte Madsen, og fortsatte:

- For du mener det på en annen måte. Jeg har ikke ønsket å fortelle at Kim Wall døde på en langsom og smertefull måte.

- Dekke over noe

Madsen henviste her til sin forklaring om at Wall døde av en kullosforgiftning, påpeker danske BT.

- Når du formulerer deg, får du det til å virke som jeg skifter forklaring for å dekke over noe, la Madsen til.

Påtalemyndighetene mener Madsen begikk et overlagt drap på Kim Wall den 10. - 11. august i fjor. De mener Madsen hadde planlagt drapet i forkant, og at han også hadde seksuelle motiver ved handlingen. 47-åringen er tiltalt for det som heter «andre seksuelle overgrep enn samleie, som er meget farlige».

Madsen nekter straffsskyld for dette. Han har i retten sagt at Wall døde som følge av en gassulykke om bord ubåten, og at parteringen var en panikkhandling.

Rettssaken mot Madsen er nå over halvveis. Dagen i dag er den sjuende av de i alt tolv dagene som er satt av til behandlingen.

​Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!