Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Peter Madsen:

Madsens ekskone vitner ikke

Retten godkjente den drapstiltaltes ekskones legeerklæring.

DRAPSTILTALT: Peter Madsen er tiltalt for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall (30). Han nekter straffsskyld. Foto: deadlinepress.dk
DRAPSTILTALT: Peter Madsen er tiltalt for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall (30). Han nekter straffsskyld. Foto: deadlinepress.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siste dagen med ordinære forhandlinger i rettssaken mot Peter Madsen gjennomføres i dag i Københavns byrett.

To dager til er holdt av til rettssaken mot ubåtkapteinen; den 23. april vil det holdes prosedyrer, og den 25. april er det ventet at dommen skal komme.

Det er totalt blitt ført 36 vitner i saken, og det har vært usikkerhet knyttet til et 37. vitne - Peter Madsens ekskone.

Skal ikke vitne

Dommeren i saken opplyser i dag, ifølge danske TV2, som direkterapporterer fra rettssalen, at hun ikke vil vitne i retten.

Kvinnen leverte tirsdag kveld en legeerklæring til retten, og denne er godtatt, opplyser dommeren i retten i dag.

- Hun er unnskyldt og skal ikke vitne, sier dommeren.

Madsens forsvarer, advokat Betina Hald Engmark, har ønsket at ekskona skulle vitne, fordi hun ville stille henne oppfølgingsspørsmål knyttet til hennes politiforklaring, som er en del av dokumentene i saken.

Fikk sms

Drapstiltalte Peter Madsen (47) giftet seg med kvinnen i 2011, og de to var fremdeles ektefeller da Madsen den 10. august i fjor dro på ubåt-tur med Kim Wall (30).

Etter at Madsen ble varetektsfengslet har imidlertid kvinnen tatt ut seperasjon.

Som det tidligere har framkommet, mottok ekskona en melding av Madsen den kvelden Wall døde. Han har selv sagt at han sendte kona sms-en 20 minutter etter at Wall var død.

Kim Walls kjæreste fortalte retten, under sin vitneforklaring, at han ringte eks-kona den natta Wall ikke kom hjem fra ubåtturen.

Kjæresten sa også at han møtte Madsens daværende kone utenfor hans verksted samme natt.

Ransakelser

Madsens tidligere kone var med på ransakelsen av hans verksted både den 11. august, da Madsen ble pågrepet - og den 31. august.

Hun skal da blant annet ha overlevert en datamaskin og en harddisk til politiet, som skal ha tilhørt Madsen.

I går redegjorde aktor for de mange groteske bildene, tekstene og videoene som ble funnet på Madsens PC og datamaskin i verkstedet.

RETTSSAK: Rettssaken mot Peter Madsen fortsetter. Han er tiltalt på drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dette er saken. Video: NTB Scanpix/NTB Scanpix Danmark/Frida Andersen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!