Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maduro hevder USA planla statskupp mot ham

Flere personer er pågrepet, anklaget for å stå bak et militært komplott mot Venezuelas regjering, ifølge president Nicolás Maduro. Han hevder USA står bak.

TATT I ED: Venezuelas president Nicolás Maduro og førstedame Cilia Flores tok del i en militærparade torsdag da Maduro ble tatt i ed for sin andre seksårsperiode. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
TATT I ED: Venezuelas president Nicolás Maduro og førstedame Cilia Flores tok del i en militærparade torsdag da Maduro ble tatt i ed for sin andre seksårsperiode. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maduro hevder å ha løst opp i konspirasjoner oppfordret, finansiert og ledet av USA for å forstyrre søndagens presidentvalg. Han mener dette var et komplott med det øverste målet om å styrte regjeringen.

Ifølge medier ble totalt 15 personer i landets marine, luftforsvar og nasjonalgarde pågrepet før valgdagen.

Maduro ble gjenvalgt søndag. Torsdag ble han tatt i ed av grunnlovsforsamlingen for sin andre seksårsperiode. Den omstridte forsamlingen ble juli i fjor beordret satt sammen av nettopp Maduro, og ifølge flere nyhetsbyråer er den fylt opp med tilhengere av presidenten.

Valget ble boikottet av de mest sentrale i opposisjonen og bredt fordømt både av USA og en rekke andre land.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media