FEIRER SEIEREN: Nicolas Maduro vant valget i søndag 14. april med knappest mulig margin. Foto: REUTERS/Tomas Bravo
FEIRER SEIEREN: Nicolas Maduro vant valget i søndag 14. april med knappest mulig margin. Foto: REUTERS/Tomas BravoVis mer

Maduro vant valget i Venezuela

Motstanderen godtar ikke valgresultatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nicolas Maduro vant valget med 50,7 prosent, mot 49,1 prosent for opposisjonskandidaten Henrique Capriles, skriver BBC.

Forskjellen mellom kandidatene er mye mindre enn det som var ventet på forhånd. På meningsmålingene har sosialisten Maduro ledet med mellom 7 og 20 prosentpoeng.

Maduro var i forkant sikker på å vinne valget.

- I dag kan vi si at vi har vunnet en rettverdig valgseier, sa Maduro etter at det offisielle resultatet var klart.

Valgkommisjonen understreket at resultatet var «irreversibelt» og oppfordret folk til å forholde seg rolig og akseptere resultatet.

Den nye presidenten var håndplukket av Hugo Chavez, som døde av kreft 5. mars. Tilhengere av Maduro feiret seieren med fyrverkeri i hovedstaden Caracas.

Maduro stilte for det regjerende sosialistpartiet, mens Capriles var kandidat for en koalisasjon av opposisjonspartier.

- Jeg vant med nærmere 300 000 stemmer. Dette er folkets avgjørelse, sa Maduro til jublende støttespillere sent søndag, skriver CNN.

Nesten 80 prosent av de 18,9 millionene med stemmerett valgte å benytte denne.

Capriles godtar ikke valget Opposisjonsleder Capriles vil ikke godta resultatet av presidentvalget i Venezuela, hvor Nicolás Maduro er erklært som vinner, skriver NTB.

Capriles' støttespillere ut i gatene for å protestere mot valgresultatet.

- Jobb sammen Kort etter at valglokalene stengte søndag, beskyldte Capriles myndighetene for forsøk på valgfusk, skriver NRK.

Maduro skal ha snakket med Capriles på telefon etter at resultatet ble klart. Capriles har spurt om en gjennomgang av valgresultatet, og Maduro har gått med på denne.

Den nyvalgte presidenten gikk også ut og manet om samhold. Han ba dem som ikke hadde stemt på ham om å «jobbe samme for landet».

GODTAR IKKE RESULTATET: Opposisjonsleder Henrique Capriles sier mandag at han ikke godtar valgresultatet i Venezuela. Foto: AFP/RONALDO SCHEMIDT
GODTAR IKKE RESULTATET: Opposisjonsleder Henrique Capriles sier mandag at han ikke godtar valgresultatet i Venezuela. Foto: AFP/RONALDO SCHEMIDT Vis mer