Mædi på børsen

Sauene er ikke med på tidenes Lotto-trekning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når drosjesjåføren begynner å diskutere aksjer med deg, er det på tide å trekke seg ut, heter det blant proffe investorer i aksjemarkedet. For noen år siden illustrerte bladet Kapital poenget med krigsoverskriften: Sauene kommer! Og det var ikke mædi man fryktet, men smitten fra de livsfarlige småsparerne som flokker til markedet når det er på topp og følger det utfor stupet. Et sikkert dommedagstegn.Nå kan proffene nøye seg med å lese spørsmålene på Dine Pengers hjemmesider. Der lurer nyrike arvinger med en halv million blanke kroner på om dette med aksjer kanskje er en god ide. Roffe skriver: Heisann! Jeg har hørt at man kan tjene gode penger på innsidehandel. Åssen gjør man det?Selg, selg!

Oslo Børs har steget med 40 prosent årlig de to siste årene, og det har mange småsparere fått med seg. Hver gang Idar Vollvik kjøper seg ny bil er det flere som lar seg friste til å tjene det de tror er raske penger. Idioter, kaller investeringsdirektør Alexander Miller i aksjefondet Terra dem. I den perioden vi har lagt bak oss, har hvilken som helst idiot kunnet tjene masse penger uten å gjøre en eneste analyse, sier Miller til Dagens Næringsliv. Men nå er det «Miller time». Nå må en tenke og skjønne litt, mener han.Kjekkaseriet er en del av sjargongen i aksjemarkedet, men småsparere kan neppe advares for ofte om at de aldri må satse mer enn de har råd til å tape. Hvis de ikke har tid og innsikt til å følge med i markedet, er det sikrest å sette pengene i fond, hvis man vil ha en bit av landets største private sparegris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer