SNAKKER UT: I et intervju med VG forklarer tidligere politidirektør Øystein Mæland om hvorfor han trakk seg fra jobben.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
SNAKKER UT: I et intervju med VG forklarer tidligere politidirektør Øystein Mæland om hvorfor han trakk seg fra jobben. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer

Mæland følte Faremo presset ham ut av jobben

Ekspolitidirektør Øystein Mæland om hvorfor han slutta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere politidirektør Øystein Mæland sier at han følte at justisminister Grete Faremo (Ap) presset ham til å trekke seg fra jobben.

Til VG sier Mæland at han ble presset til selv å avklare sin egen situasjon etter at Faremo hadde erklært seg inhabil i saken og ikke ville svare på spørsmål fra pressen om hun hadde tillit til ham som politidirektør.

- Jeg opplevde at hun brukte sin inhabilitet til å presse meg ut så raskt som mulig, og uten å snakke med meg direkte, sier Mæland til avisen.

Han sier at tidsrammen ble styrt av NRKs sendeskjema fordi departementsråd Tor Saglie i Justisdepartementet kontaktet ham på ettermiddagen torsdag 16. august og ba ham om å avklare sin egen situasjon før en TV-debatt startet klokken 21.30.

Det var i denne debatten at Faremo på direkten opplyste at Mæland hadde trukket seg.

- Jeg forstår fortsatt ikke hvorfor hun satte meg i den situasjonen. Her sviktet det nettopp på det Gjørv-rapporten handlet om: Behovet for tydelig lederskap, sier Mæland til VG.

Han har fortsatt ikke fått noen begrunnelse fra Faremo på hvorfor han ble presset ut, og han har heller ikke hatt kontakt med henne etter at han trakk seg.

(NTB)