KALLER INN TIL KORRUPSJONSMØTE: Næringsminister Monica Mæland.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KALLER INN TIL KORRUPSJONSMØTE: Næringsminister Monica Mæland. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Mæland innkaller til korrupsjonsmøte

Tar grep etter flere korrupsjonssaker i delvis statseide selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringsminister Monica Mæland (H) innkaller mandag 18 styreledere til korrupsjonsmøte for å tydeliggjøre statens forventninger som eier.

Flere korrupsjonssaker i delvis statseide selskaper som Statoil, Hydro, Yara og Kongsberg Gruppen de siste årene gjør at Mæland nå tar grep, skriver Finansavisen.

De 18 styrelederne hun skal møte mandag, representerer selskaper der statens eierskap forvaltes av Næringsdepartementet. Tema for møtet er korrupsjon. Styrelederne i Hydro, Yara og Kongsberg Gruppen er blant dem som står på deltakerlisten. Statoils styreleder Svein Rennemo kommer ikke fordi Statoils eierskap ikke forvaltes av departementet.

- De ulike sakene knyttet til korrupsjon eller mulig korrupsjon som har vært oppe i mediene den siste tiden, gjør det naturlig å samle styrelederne nå. Formålet er å bidra til klarhet rundt statens forventninger som eier. Vi ønsker også å legge til rette for at vi kan lære av hverandre, ikke minst når det gjelder styrenes viktige rolle i arbeidet mot korrupsjon, sier Mæland til avisen.

(NTB)