Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mæland kan bli Faremos spesialrådgiver

Dersom han selv vil.

GIKK: Øystein Mæland valgte torsdag å gå av som Politidirektør.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
GIKK: Øystein Mæland valgte torsdag å gå av som Politidirektør. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom han selv vil, kan Øystein Mæland som forrige uke gikk av som politidirektør, ende opp som spesialrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet.

Ifølge Mælands arbeidskontrakt, er han sikret retrettstilling med samme basislønn når åremålet går ut, skriver Dagens Næringsliv. I staten er det vokst fram en tradisjon for at topplederne får tilbud om å gå over i spesialrådgiverstillinger selv om de går på eget initiativ.

Mæland valgte forrige torsdag å gå av som politidirektør, bare tre dager etter at 22. juli-kommisjonen la fram sin rapport med skarp kritikk av politiet.

Bare få timer tidligere hadde justis- og beredskapsminister Grete Faremo konkludert med at hun var inhabil i håndteringen av Mæland som hun har hatt et vennskapsforhold til.

Både tidligere PST-sjef Janne Kristiansen og departementsråd Morten Ruud i Faremos departement fikk spesialrådgiverstillinger da de selv valgte å trekke seg fra sine jobber.

Dersom staten viderefører denne praksisen, beholder Mæland lønnsvilkårene han har i dag, med en årslønn på rundt 1,4 millioner kroner, 60.000 mer enn statsminister Jens Stoltenberg.

Avisen har ikke lykkes med å få en kommentar fra Mæland selv.

- Vi ønsker ikke å kommentere detaljer rundt Mælands betingelser. Disse spørsmålene må tas opp med departementet, sier seniorrådgiver Kåre M. Hansen i Politidirektoratet.
(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media