Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monica Mæland:

Mæland misfornøyd med mannsdominans

- Problemet er næringslivet, sier hun til VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinner og menn deler likt på lederjobbene i det offentlige og i organisasjonslivet, men ikke i næringslivet. Det er ikke næringsministeren fornøyd med.

Institutt fra samfunnsforskning har laget en rapport på oppdrag for Næringsdepartementet: den viser at kvinnenandelen i lederstillinger i offentlig sektor er 51 prosent, mens den er 50 prosent i organisasjonslivet.

I akademia faller den til 38 prosent, mens bare 27 prosent av lederne i privat næringsliv er kvinner, skriver VG.

- Det er overraskende og gledelig at andelen kvinnelige ledere i det offentlige nå har passert 50 prosent. Det er også gledelig at menn og kvinner er likestilt når det gjelder hvem som er ledere i organisasjonene, sier næringsminister Monica Mæland (H).

- Problemet er næringslivet, hvor kvinneandelen blant ledere er så lav som 27 prosent. Dessverre er det fortsatt slik at middelaldrende menn fra Oslo-området har forrang, fastslår hun.

I statlige styrer har krav til kjønnsbalanse bidratt til at kvinneandelen er oppe i 48, men statsråden vil ikke ha kvotering for næringslivet generelt.

- Utviklingen går altfor sakte i næringslivet, med kvotering vil være uforenlig med vårt hovedsyn om at private best organiserer seg selv.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!