Mæland om Vimpelcom: - Uforståelig at jeg ikke fikk informasjon før

Sterkt kritisk til Telenor.

KRITISK:  
Næringsminister Monica Mæland (H) under den åpne høringen om VimpelCom-saken i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget fredag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRITISK: Næringsminister Monica Mæland (H) under den åpne høringen om VimpelCom-saken i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Næringsminister Monica Mæland (H) sier den eneste grunnen hun ser til at hun først ble informert av Telenor-styret i oktober 2015 i Vimpelcom-saken, var at det da hadde kommet inn en ny Telenor-leder.

Næringsministeren måtte fredag inn og forklare seg for andre gang for Stortingets kontrollkomité om Vimpelcom-saken, der Telenor er største minoritetseier.

Statsråden forvalter statens eierskap i Telenor.

Tidligere styreleder i Telenor Svein Aaser måtte trekke seg fra vervet i oktober 2015, etter at han hadde informerte Mæland om informasjon om Telenors håndtering av et varsel om mulig korrupsjon i Vimpelcom. Mæland mente hun burde ha fått denne informasjonen på et mye tidligere tidspunkt.

Ny sjef Statsråden pekte på at tidligere konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas har forklart at han fikk informasjon om forholdet allerede i mars 2014 og styreleder Aaser har forklart at han ble informert i desember 2014.

- Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke fikk informasjonen allerede den gangen, og hvorfor ikke styret da jobbet videre med saken. Alle varselklokker burde ha ringt, uttalte Mæland under høringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer