Mæland vil øke fedrekvoten

Flere fedre nøyer seg med den fastsatte pappakvoten på ti uker etter regjeringens kutt. Næringsminister Monica Mæland (H) vil ha en ny gjennomgang av ordningen.

STØRRE KVOTE: Næringsminister Monica Mæland vil øke fedrekvoten.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STØRRE KVOTE: Næringsminister Monica Mæland vil øke fedrekvoten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nye tall fra Nav viser at én av fire fedre tar ut akkurat den fastsatte pappakvoten på ti uker, skriver Aftenposten. Det siste året var det en liten økning i andelen som tar mer enn 70 dager pappaperm, men andelen er likevel langt lavere enn den var før reglene ble endret i 2014.

– Det er uheldig. Derfor bør vi gå gjennom dette på nytt, sier Mæland.

Fedrekvoten ble redusert fra 14 til 10 uker 1. juli 2014. I 2014 og 2015 var andelen fedre som tok mer enn ti uker pappapermisjon, over 30 prosent. I de to siste årene er tallet på drøyt 10 prosent. Næringsministeren mener fedrekvoten er et så viktig tiltak for likestilling at hun ønsker reversere vedtaket om kutt i kvoten gjort av regjeringen i 2014.

– Statistikken viser en nedgang i antall uker fedrene er hjemme med barn. Da er mitt personlige standpunkt at vi bør vurdere å reversere tiltaket, sier Mæland.

Mæland var ikke enig med Høyre da det ble vedtatt å redusere kvoten i 2014. Hun stemte mot forslaget som innebar å fjerne ordningen helt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer