Mæle spår at boligprisene vil stige i 20-30 år til

Eiendomsutvikler og -investor Ola Mæle spår boligprisvekst i lange tider fremover.

BOLIGPRISENE: Eiendomsutvikler og investor Ola Mæle tror ikke på boligprisfall i det lange løp. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
BOLIGPRISENE: Eiendomsutvikler og investor Ola Mæle tror ikke på boligprisfall i det lange løp. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Ola Mæle fnyser av ekspertene som med store bokstaver og i generelle termer spår boligmarkedet nord og ned, skriver Finansavisen i dag.

Selv tror han på en flat og rolig bolighøst, men synes ikke det er veldig interessant i det lange løp. For i det lange løp skal boligprisene fortsette å stige. I hvert fall i pressområdene, tror han.

Sentraliseringen fortsetter Investoren mener at flyttestrømmene bare såvidt har begynt i Norge. Han tror det kommer til å være en stor grad av flytting til storbyene og høy prisvekst i pressområdene her til lands i 20-30 år til, skriver avisen.

- Jeg tror ikke det kommer til å flytte færre mennesker til Stor-Oslo selv om en pessimistisk sjeføkonom har en dårlig dag, sier Ola Mæle til Finansavisen i dag.

Han peker på at det er i de de store byene og pressområdene rundt, spesielt Oslo og Stavanger, at jobbene, kapitalen og mulighetene befinner seg. Og han sammenligner med Sverige der utviklingen er kommet lenger.

Se til Sverige - «Halve Sverige» bor nå i Mälardalen (området i og rundt Stor-Stockholm og noen av de andre svenske storbyene i nærheten, journ. anm.) og slike sentraliseringer kommer vi til å se i de store norske byene også. Man kan like det eller ikke, men sånn er det bare, sier han til Finansavisen.