Mafia-bestemødre drept i shootout

To biler fulle av mafiakvinner hvinte gjennom de smale gatene mens skuddilden drepte tre og skadde fem. Tre generasjoner deltok i tidenes første kvinnelige mafia-shootout.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Aldri før har kvinner pekt skytevåpen på hverandre og hatt de ledende rollene i en shootout, skriver avisa Corriere della Sera.

Livredde bilister og fotgjengere ble vitner til søndagskveldens historiske kvinneoppgjør. To biler kjørte i høy hastighet gjennom de smale småbygatene to mil øst for Napoli mens kvinnene skjøt løs med pistoler og automatvåpen. Etter den dramatiske ferden var bilene gjennomboret av kulehull. To bestemødre og en 16 år gammel jente som var med på shootouten var drept, og fem andre såret.

Det var mafiafamiliene Cava og Graziano som braket sammen, men det er ikke kjent hvorfor det var kvinnene som fikk slippe til med våpnene. Tradisjonelt har de vært hensatt til rollen som kjærlig mor og kone.

BBCs korrespondent opplyser at skytinga passer inn i utviklinga som mafiaen har gått gjennom de siste årene. De har fått være mer med på gangster-virksomheten, og periodevis har kvinner tilogmed ledet klanene mens mannfolkene har vært bak lås og slå. Erminia Giuliano med kallenavnet «Klanens dronning», skal ha ledet hele Camorra-syndikatet etter at hennes tre brødre ble arrestert. Politiet satt henne på topp 30-lista over Italias farligste kriminelle.

Cava- og Graziano-familiene som skjøt på hverandre søndag, hører begge til Camorra-syndikatet. De har vært i tottene på hverandre siden januar da fetteren til Cava-bossen ble tatt av dage. Familiene har i årevis kjempet om kontroll over narko-, utpressings- og prostitusjons-bisnissen i Napoli-området.

Graziano-bossen Salvatore Graziano var selv med i den ene bilen sammen med tre kvinner, mens det i Cava-bilen kun var kvinner.

<B>ETTER DØDSFERDEN: Her ligger en av de tre kvinnene som ble skuddrept i Lauro to mil øst for Napoli.
<B>MAFIA-DRONNINGA: Erminia "Celeste" Giuliano ble arrestert lillejulaften 2000 for å være sjefen for Camorra-syndikatet. Politiet fant henne i et skjulested bak et kjøkkenskap i datterens hus.