Mafia-dronningen

Det pågår en beinhard maktkamp etter drapet på den serbiske krigsforbryteren Arkan. Popsangerinnen Ceca Velikovic (26), Arkans enke, ser ut til å gå av med seieren og dermed ta over Arkans kriminelle imperium. Popdronningen blir krimdronning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtidig lever Slobodan Milosevic' sønn Marko (25) i frykt for at han blir neste offer i drapsbølgen som herjer Serbia for tida. Marko og Arkan (47) var rivaler.

-Hvis noen prøver å ta meg, skal jeg sørge for at det går ut over Marko, skal Arkan ha sagt en stund før han døde. Den tidligere så selvsikre Arkan skal ha vært bekymret for sin sikkerhet.

Ifølge den engelske avisa The Sunday Times oppsøkte Milosevic' mektige kone, Mira Marcovic, Arkans enke i rein desperasjon rett etter drapet for en måned siden. Hensikten med besøket var å forsikre Ceca om at Marko ikke hadde noe med udåden å gjøre.

Rein henrettelse

Drapet på Zeljko Raznatovic, alias Arkan, var en rein henrettelse, som tatt ut av en gangsterfilm fra Chicago i 30-åra. Selv om tre personer er arrestert, synes drapet å være uoppklart.

En teori går ut på at Arkan ble myrdet på grunn av at han hadde tatt for stor kontroll over bensinsmuglingen i Jugoslavia - på bekostning av Marko Milosevic.

Arkan, tidligere bankraner og krigsforbryter, ledet et stort økonomisk imperium da han ble drept. Han hadde kontrollen over den 3000 mann sterke Tiger-militsen, han drev utstrakt smuglervirksomhet og han eide en kjede av bakerier - samt fotballklubben Obilic. Han var også den ubestridte lederen av Beograds underverden. Rett etter Arkans død overtok Ceca det formelle ansvaret for fotballklubben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer