Mafia-gudfar likvidert

Nick Rizzuto (86) ble skutt hjemme i Montreal.

GUDFAR: Nick Rizzuto (86) var Rizzuto-familiens overhode og gudfar. Nå er han, i likhet av en rekke andre medlemmer av klanen, likvidert. Her fra barnebarnet Nick jr.s begravelse i januar i år. Foto: Christinne Muschi/Reuters/Scanpix
GUDFAR: Nick Rizzuto (86) var Rizzuto-familiens overhode og gudfar. Nå er han, i likhet av en rekke andre medlemmer av klanen, likvidert. Her fra barnebarnet Nick jr.s begravelse i januar i år. Foto: Christinne Muschi/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Overhodet for Montreals mest beryktede mafiafamilie, Nick Rizzuto (86), ble i går likvidert av én eller flere gjerningsmenn mens han var hjemme. Drapet på gudfaren er det siste i en rekke likvideringer som har rammet familien de siste åra, skriver CBC News.

Vitner Rizzuto befant seg inne sitt luksuriøse hjem nordvest i storbyen da han ble skutt i går ettermiddag. Ifølge kanadisk politi kan skuddene ha kommet innen- eller utenfra, og to kvinner som var til stede i huset, ble vitner til skytingen og ringte nødnummeret.

Kvinnene ble i går behandlet for sjokkskader og er nå i skjul av sikkerhetsårsaker.

Politiet har iverksatt en storstilt etterforsking og tar alle forholdsregler for å unngå gjengjeldelsesaksjoner - men de har en stor oppgave foran seg; Rizzuto-familien har en lang rekke fiender, og ingen vet så langt hvilken av disse som sto bak gårsdagens likvidering.

- Alle teorier er mulige, understreker politiinspektør Denis Mainville.

Maktkamp Nick, egentlig Nicolo, var prøveløslatt fra fengselet da han ble drept. Etter alle solemerker er han det siste offeret i den pågående maktkampen i den kanadiske mafiaen, som har tynnet ut Rizzuto-familien vesentlig de siste åra:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer