Mafia-krig om narkotika i Italia

Roma (NTB-Reuters): Den verste mafia-massakren i Italia på åtte år skyldes trolig strid om hvem som skal kontrollere den lukrative narkotika-handelen på Sicilia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette mener politiet som etterforsker skyteepisoden lørdag.

Fem menn ble skutt ned og drept i kaffebaren på en bensinstasjon i byen Vittoria.

To menn stormet inn i baren og åpnet ild mot ofrene som satt og drakk kaffe og leste aviser. Kaldt og rolig gikk de etterpå bort og skjøt ofrene på kloss hold for å være sikre på at de døde. Deretter flyktet de unna åstedet i en ventende bil.

Ofrene var i alderen 20 til 30 år. De kan ha rotet seg bort i narkohandel og kommet på kant med Carbonaro-Dominante-banden.

Øyenvitne

Det eneste øyenvitnet var den 62 år gamle bareieren, som hadde gjemt seg bak disken.

Politiet sier at minst tre av mennene som ble skutt var kjenninger av politiet. Politiet vet ikke om de andre to var uskyldige vitner som ble drept fordi de hadde sett gjerningsmenne ne.

Drapet var toppsak i italienske aviser. De viste bilder av likene som lå i en blodpøl på restaurantgolvet.

Etterforskere mener at motivet for drapene kan være at mafiaen vil straffe en gruppe ungdommer som forsøker å tiltvinge seg kontrollen over narkotika-handelen.

- Denne massakren viser mafiaens styrke og blodtørstighet, sa Ottaviano del Turco, som leder den italienske nasjonalforsamlingens kommisjon mot mafiaen.

Verste

Drapet er det verste på Sicilia siden åtte menn ble skutt og drept i byen Gela i 1990.

Ofrene skal ha vært medlemmer av familiene Carbonaro og Dominante som kjemper om kontrollen over det lukrative narkotika-markedet.

- Dette er en advarsel til dem som tror at de kan gjøre som de vil selv om flere mafia-sjefer sitter i fengsel eller er på flukt, sa dommer Giovanni Tinebra i byen Catanissetta.

Italiensk politi har gjort flere vellykkede fremstøt mot mafiaen siden 1992 da mafiaen drepte dommerne Giovanni Falcone og Paolo B orsellino.

Drapene utløste en storaksjon mot den organiserte kriminaliteten, og flere av mafiaens øverste ledere ble arrestert.