Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mafia-kurs tilbys

Lenge har historiene om den italienske mafiaen vært gjenstand for filmens og bøkenes fiksjon. Med dette kurset skal den opp i lyset og kjølig analyseres på universitetet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går startet det første studiet i mafiaen på Università degli Studi Roma Tre i Italias hovedstad.

Nesten 500 studenter har meldt seg på kurset, som ligger under universitetets juridiske fakultet.

- Jeg er virkelig overrasket over den store interessen kurset har vakt hos studentene. Det beviser at universitetet må orientere seg mer mot spørsmål som angår samfunnet vårt, sier mafia-ekspert og foreleser Enzo Ciconte til nyhetsbyrået AP.

I tre måneder skal det foreleses i den organiserte kriminalitetens røtter i Italia, utviklingen under fascismen og frem til i dag. De skal se på forskjellene mellom de ulike syndikatene - inkludert den sicilianske mafiaen og den calabriske "ndrangheta", som sies å være den mektigske kriminelle organisasjonen i Italia. De vil studere hvordan pengeinntjeningen foregår, og hvordan statens kamp mot mafiaen de senere årene endte med massearrestasjoner på 1990-tallet.

FILMENS VERDEN: Marlon Brando som Don Vito Corleone i Gudfaren-filmene representerer for mange den typiske mafioso. Men er det sånn?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media