Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mafia-politi fikk livstid

To politibetjenter var løpegutter for mafiaen - dømt til livstid for medvirkning til åtte drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Louis Eppolito (57) og Steven Caracappa (64) var blant New Yorks mest anerkjente politimenn, men ble i april i år dømt for mafiavirksomhet.

Mandag falt dommen:

Eppolito og Caracappa fikk lovens strengeste straff. De skal sone resten av sine liv bak murene, skriver Associated Press.

Sterke utbrudd

Retten slo fast at de to betjentene, som i perioden 1986-1990 jobbet i New York-politiets avdeling for bekjempelse av mafiaen, medvirket til drap på åtte personer på oppdrag fra en av Luchese-familiens mafiasjefer, Anthony «Gaspipe» Casso.

De to har hele tida hevdet sin uskyld i saken. Siste dag i retten før straffeutmålingen var preget av sterke følelsesutbrudd fra ofrenes etterlatte.

- Du drepte ikke én mann - du drepte en hel familie, sa Michal Greenwald Weinstein, sønn av en av de drepte, fra vitneboksen. Barry Gibbs, som satt uskyldig fengslet i 19 år i en sak Eppolito etterforsket, ble kastet ut av retten da han prøvde å fysisk angripe 57-åringen.

Vil anke

De to politimennene utførte, ifølge retten, to av drapene selv - og bidro ved hjelp av sitt yrke til lokalisering og innhenting av ytterligere seks menn.

- Dette er trolig de ondeste kriminelle handlinger som noen gang har vært prøvet i dette rettslokalet, tordnet dommer Jack B. Weinstein, opprørt over at han ikke kunne føre dommen som rettskraftig.

Louis Eppolito og Steven Caracappa får nemlig tida fram til 23. juni på å bevise at deres forsvarsadvokater ikke har vært kompetente nok, og at de dermed er dømt på feil grunnlag. Klarer de det, må saken opp på nytt.

LIVSTID: De tidligere politispanerne Louis Eppolito (til venstre) og Steven Caracappa er dømt til livsvarig fengsel for å ha medvirket til drap på betaling fra mafiaen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling