Mafia-sjef mener at Jimmy Hoffa ble begravd her for 38 år siden

FBI graver nå i et jorde i håp om å få svar på forsvinnings-mysteriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FBI har festet såpass mye lit til et tips fra en beryktet mafia-leder at de nok en gang har tatt fram graveredskaper for å lete etter den kjente fagforeningslederen Jimmy Hoffa, som sist ble sett i live da han skulle spise lunsj for 38 år siden, ifølge nyhetsbyrået AP.

Hoffa ble erklært død i 1982, selv om hans lik aldri er blitt funnet. Det er antatt at det er mafiaen som drepte ham.

Detroit Denne gangen er det på en åker utenfor Detroit, og tipseren er Tony Zerilli (85), som i februar i år fortalte den lokale tv-stasjonen WDIV at han visste hvor Hoffa var beravet.

I går opplyste Detroits FBI-sjef Robert Foley om at etterforskere skulle lete på et jorde i Oakland Township, rundt 40 kilometer nord for Detroit. De begynte å grave da, og skal etter planen fortsette i kveld, norsk tid.

Foley har ikke fortalt at det er tips fra Zerilli som ligger bak den nye aksjonen, men 85-åringens advokat, David Chasnick, sa at hans klient var begeistret over at etterforskerne tok hans informasjon på alvor.

- Nå kan dette endelig avsluttes. Det har vært krevende å komme så langt. Hoffas lik er ett eller annet sted på det jordet, det er det ingen tvil om, sier Chasnick.

- Kjenner personer Han la til at hans klient kjenner personer som vet hvor liket er begravd.

Zerilli sonet en fengselsdom for organisert kriminalitet da Hoffa forsvant, men han har tidligere fortalt TV-kanalen WNBC at han fikk vite hvor fagforeningslederen var begravd da han kom ut av fengselet.

Chasnick forteller at Zerilli ikke vil gi en egen uttalelse om saken nå, men advokaten forteller at det ifølge 85-åringen har vært en låve på jordet, og at Hoffas lik ble begravd under betong inne i låven.

Fagforeningsleder Hoffa var fagforeningsleder for Teamsters fra 1957 til 1971. Han skal ha kjent flere i mafiaen, og var en motstander av politimyndighetene.

Dagen han forsvant ved en restaurant i Detroit-området i 1975, skulle han møte en av Teamsters ledere i New Jersey og en leder fra mafiaen i Detroit.

Siden da har han vært sporløst forsvunnet. Politiet har fått flere tips om likets plassering, men ingen har vist seg å være riktige.

Sist tok politiet jordprøver fra en hage i september i fjor, etter tips om at Hoffa var begravd der.

Tidligere har tips ledet politiet til en hestefarm nordvest for Detroit i 2006, et privat hjem i 2004 og et basseng to timer nord for byen i 2003. I 2001 ble det også varslet om nye DNA-spor i saken.

Her var fagforeninsleder Jimmy Hoffa den 26. juli 1959. Dette var før han sonet sin fengselsstraff, og lenge før han forsvant. Foto: AP Photo, File/NTBScanpix
Tony Zerilli har pekt ut dette som stedet Jimmy Hoffa ble begravd. Foto: AP Photo/Carlos Osorio/NTBScanpix
Her er Tony Zerilli, fra hans intervju med NBC. Han skal ha vært en av sjefene i en av Detroits store mafia-familier. Foto: AP Photo/WNBC/NTBScanpix
Foto: REUTERS/ Rebecca Cook/NTBscanpix
Flere nysgjerrige, og presse, hadde i går møtt fram for å se om FBIs agenter fant noe på jordet. Foto: Bill Pugliano/Getty Images/AFP/NTBScanpix
Her snakker Robert Foley(i midten) ved FBI i Detroit til media sammen med Oakland County Sheriff Michael MBouchard (t.h.). Foto: AP Photo/Carlos Osorio/NTBScanpix
I hagen i dette huset ble det i september i fjor tatt jordprøver for å se om Hoffa kunne være begravd der. Foto:AP Photo/Carlos Osorio/NTBScanpix
Her gravde amerikanske myndigheter etter svar 32 kilometer unna der Hoffa sist ble sett. Dette var i mai 2006. Foto: AP Photo/Paul Sancya/NTBScanpix
Her leter FBI etter Hoffa under et svømmebasseng i juli 2003. Foto: AP Photo/Paul Sancya/NTBscanpix
Her vinker Hoffa til delegatene under åpningen av Teamsters Unions møte den 30. september 1957. Foto: AP Photo/File/NTBScanpix

Men Hoffa har ikke blitt funnet.

- Kan være gjetting Andrew Arena, som ledet FBI i Detroit fram til han ble pensjonert i 2012, sier at Zerilli kan ha vært i en slik posisjon at han fikk vite hvor Hoffa var begravd.

- Jeg vet fremdeles ikke om dette bare er gjetting. Jeg vet ikke om han faktisk ble tatt dit av mafiaen i Detroit, sier Arena, og legger til at det er Zerillis rolle som en beryktet undersjef i mafiaen som er viktig i denne saken.

Keith Corbett, tidligere statsadvokat i Detroit, som har jobbet med saker tilknyttet mafiaen i Detroit, sier at det var riktig av FBI å handle etter Zerillis tips.

- Her har du et vitne som kan ha visst, og som sier at han har konkret informasjon, sier Corbett.

- Pinlig Han forsvarer også at myndighetene gang på gang bruker tid på det som har vist seg å være døde spor.

- Når man leter etter noen og ikke finner dem, så er det pinlig, sier Corbett.

- Det offentligheten ikke er klar over, men politiet vet, er at det er mange blindveier i en etterforskning, legger han til.