Mafia-trøbbel

Gambino-klanen skal i fengsel, håper amerikansk politi. Hele 17 medlemmer av mafia-klanen er tiltalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten i Brooklyn har tatt ut tiltale mot 17 medlemmer av Gambino-syndikatet. Blant de tiltalte er mafiabossen John Gottis bror.

Politiet håper å rette et knusende slag mot mafiaens makt i fagforeninger og på havna i New York. Tiltalene dekker 68 lovbestemmelser og strekker seg fra utpressing, pengevask og påvirkning av vitner.

En av de tiltalte bandemedlemmene er Peter Gotti, bror av den fenglsete mafiabossen med oppnavnet «Teflon-John». Peter skal ha fungert som Gambino-klanens overhode etter at nevøen John A. «Junior» Gotti og andre toppfolk ble arrestert.

Blant tiltalepunktene er forsøk på å presse hundretusener dollar av en person i filmbransjen, heter det i dokumentene. Julius Nasso skal ha forlangt 150 000 dollar for hver film vedkommende lager.

Offeret blir ikke navngitt, men Nasso er tidligere forretningspartner av skuespiller Steven Seagal. Tiltalte saksøkte tidligere i i år Seagal for 60 millioner dollar og hevdet actionhelten har brutt en avtale om å opptre i fire filmer.

SYK SJEF:Mafiaboss John Gotti (60) ble i fjor overført til sykehus med alvorlig kreft.