Mafiaboss ble arrestert mens han handlet designerklær

«Professoren» er tiltalt for mord og utpressing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) : Italiensk politi har arrestert lederen for en av de mest beryktede mafiaklanene i Napoli. Adriano Graziano ble anholdt lørdag da han forlot en luksusklesbutikk i Valmontone i nærheten av Roma.

Graziano ble kalt «Professoren». Han er 41 år gammel og slapp unna da politiet foretok en aksjon mot klanen hans i mai og arresterte 23 personer, skriver Ouest-France.

Graziano er tiltalt for å være del av en kriminell gruppering, for mord og utpressing, ifølge Associated Press.

Mafiafamilien Graziano har ført en blodig krig mot Cava-klanen. Begge klanene er del av Napolimafiaen, som kalles «Camorra».

Etterforskere mener Adriano Graziano står bak et bakholdsangrep mot den rivaliserende klanen hvor tre kvinner ble drept i 2002, skriver BBC News. Seks andre kvinner ble drept og Graziano skal ha beordret angrepet. Kvinnene som ble drept var aktive mafiamedlemmer.

Ifølge Wikipedia består Camorraen av 100 klaner og omtrent 7000 medlemmer. Opptakten til den napolitanske mafiaen var at løslatte fanger dannet klaner i byene. Camorraen spesialiserte seg innen sigarettsmugling, men på 70-tallet gikk noen av klanene over til narkotikasmugling i samarbeid med siciliansk mafia og dette førte til splittelse og krig mellom klanene.

De senere årene har de hatt kontroll over søppelhenting og søppeldumping i området. Elleve entreprenører ble arrestert 11. juni i år, mistenkt for å ha forbindelser til Camorra og anklaget for ulovlig nedgraving av husholdningsavfall og giftig industriavfall. Uavhentete søppelhauger har dominert gatebildet i byene i området.

Mafiaboss ble arrestert mens han handlet designerklær
ARRESTASJON: Dette bildet er fra enn annen politiaksjon i nærheten av Napoli i mars i år, mot klanen Gallo-Cavaliere. Foto: Cesare Abbate, EPA/SCANPIX
ARRESTASJON: Dette bildet er fra enn annen politiaksjon i nærheten av Napoli i mars i år, mot klanen Gallo-Cavaliere. Foto: Cesare Abbate, EPA/SCANPIX Vis mer
ADRIANO GRAZIANO
ADRIANO GRAZIANO Vis mer