TATT TIL SLUTT: En av verdens mest ettersøkte menn, Pasquale Scotti (56) ble i dag arrestert i Recife i Brasil, der han har bodd under falsk identitet siden 1986. Foto:  EPA/POLICIA FEDERAL
TATT TIL SLUTT: En av verdens mest ettersøkte menn, Pasquale Scotti (56) ble i dag arrestert i Recife i Brasil, der han har bodd under falsk identitet siden 1986. Foto: EPA/POLICIA FEDERALVis mer

Mafiaboss tatt etter 31 år på rømmen

Pasquale Scotti (56) ble tatt da han fulgte barna til skolen i Brasil. Hjemme i Italia er han dømt for 26 drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av Camorraens mest fryktede og myteomspunne ledere, Pasquale Scotti, ble arrestert i Recife, nordøst i Brasil, i dag. Spanerne hadde fulgt etter 56-åringen, og slo til da han skulle følge barna til skolen.

Den tidligere mafiabossen ba pent om å få følge barna til skolen først, og lot seg så pågripe uten dramatikk.

Scotti kom til Brasil i 1986, og levde der under navnet Fransisco de Castro Visconti. I 1995 giftet han seg med en brasiliansk kvinne, og de har to barn sammen.   

Han hevder selv at familien hans i Brasil ikke kjente til hans mørke fortid fra Italia: Siden 1984 har Scotti vært en av Italias mest ettersøkte menn.

I 2005 ble han dømt in absentia for delaktighet i 26 drap.

Rømte på julaften Scotti skal ha vært en av Raffaele Cutolos nærmeste. Cutolo var leder av «Den nye camorraen», og har siden 1983 sonet livstid i Italia.

Etter at Cutolo ble arrestert, tok Scotti i en kort periode over tømmene i «Den nye camorraen», fram til han selv ble arrestert i Italia i desember 1983, etter en skuddveksling med politiet.

Julaften året etter rømte han fra et sykehus i Caserta, der han hadde fått behandling for en skadet hånd.

LENGE SIDEN: Et mugshot av Pasquale Scotti fra det tidlige 80-tallet, sammen med en grafisk framstilling av slik politiet trodde han ville se ut i dag. Framstillingen ble laget til en etterlysning i 2011.
LENGE SIDEN: Et mugshot av Pasquale Scotti fra det tidlige 80-tallet, sammen med en grafisk framstilling av slik politiet trodde han ville se ut i dag. Framstillingen ble laget til en etterlysning i 2011. Vis mer

Han har vært på Italias toppliste over ettersøkte personer siden 1985, og har vært etterlyst internasjonalt siden 1990.

Scottis skjebne har vært gjenstand for en rekke spekulasjoner i løpet av de siste 30 årene. Mange mente at han hadde blitt drept av rivaliserende kriminelle grupperinger. Ifølge Franco Pino, en Ndrangheta-boss som siden ble vitne for påtalemyndigheten, døde Scotti i 1984.

Avslørt av fingeravtrykk I Brasil hadde Scotti ID-papirer under sin nye identitet, han var stemmeberettiget, og drev en nattklubb og et lite importselskap.

- Han har sagt til oss at familien hans ikke visste noe om hans fortid, sier Giovani Santoro ved det føderale politiet i Pernambuco, ifølge The Guardian.

Identiteten hans ble avslørt igjennom Interpols fingeravtrykkdatabase.

Det er ventet at Italia vil få 56-åringen utlevert fra Brasil.

SLIK SER HAN UT: Pasquale Scotti på et politifoto etter at han ble pågrepet i dag. Foto: REUTERS/Brazilian Federal Police
SLIK SER HAN UT: Pasquale Scotti på et politifoto etter at han ble pågrepet i dag. Foto: REUTERS/Brazilian Federal Police Vis mer