Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mafiaboss tatt etter 42 år

Italias mest ettersøkte mann, Bernardo Provenzano, ble arrestert i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALT OM: Bernardo Provenzano

(Dagbladet.no): Bernardo Provenzano, den største sicilianske mafiabosseno og Italias mest etterlyste mann, ble arrestert på Sicilia i dag etter 42 år på rømmen.

Det bekrefter Alfredo Mantovano i det italienske innenriksministeriet ifølge nyhetsbyrået AP.

Provenzano ble arrestert i et gårdshus på landet nær hjembyen Corleone, som ble berømt gjennom Gudfaren-filmene, og arrestasjonen betegnes som landets største seier i kampen mot mafiaen på over ti år.

Provenzano (73) er kjent blant annet som «Spøkelset fra Corleone». Han har vært øverste sjef for den sicilianske mafiaen siden 1993, da Salvatore «Toto» Riina ble arrestert i Palermo. Som et spøkelse har han klart å drive organisasjonen fra ulike skjulesteder i fjellene i alle disse årene.

I sine yngre dager var Bernardo Provenzano kjent som både «Traktoren Binu», «onkel Bernie» og «Bokholderen». Han klatret mot toppen i mafia-hierarkiet, og 18. september 1963 gikk han under jorda, fiendene var blitt for mange.

Politiet har lenge vært i hælene på mafiabossen, og etterforskerne har ment at høytstående politikere og andre samfunnstopper har beskyttet ham.

Så sent som i forrige måned, sa Provenzanos tidligere advokat til en italiensk avis at han trodde Provenzano var død.

SISTE BILDE I -59: Bildet til venstre fra 1959 var i mange år det eneste av Provenzano. De to midterste bildene er databilder av hvordan politiet trodde han sså ut. Det siste bildet er fasiten fra dagens arrestasjon. Foto: EPA/ SCANPIX
SISTE BILDE I -59: Bildet til venstre fra 1959 var i mange år det eneste av Provenzano. De to midterste bildene er databilder av hvordan politiet trodde han sså ut. Det siste bildet er fasiten fra dagens arrestasjon. Foto: EPA/ SCANPIX Vis mer

- Jeg tror han er død og at han har vært det i flere år, sa Salvatore Traina til La Repubblica.

- De har lett etter ham overalt, de har lett intenst i flere år, men kan ikke finne ham. Dette må bety noe, sa Traina.

Det siste bildet av Provenzano ble tatt i 1959, da han var 25 år. Siden har politiet laget databilder av hvordan de trodde han så ut i dag.

Mafiaboss tatt etter 42 år
BAK LÅS OG SLÅ: Mafiabossen ledes ut av politistasjonen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling