Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mafiabossens disipler tatt

32 av Bernardo Provenzanos medspillere er arrestert, men politiet vet ikke hvor bossen selv er - eller hvordan han ser ut i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Provenzano har vært på rømmen i 38 år, og går for å være den største mafiabossen på øya Sicilia.

Blant de 32 som seint i går kveld ble arrestert, var en fengselsdirektør fra Roma og en ansatt i den offentlige bygningsetaten. Også en advokat fra Roma ble arrestert. De fleste andre ble arrestert for å ha nær tilknytning til mafiaen, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Det har vært lukrativt for mafiaen at de har fått hendene på byggekontrakter og fått oppdrag som involverer for eksempel fengsler og sykehus. For å ta knekken på mafiaen, må pengestrømmen stoppes og myndighetene frøs derfor også flere bankkonti i går kveld.

Gåten Provenzano

Tre av de arresterte, brødrene Antonio, Crocifisso og Salvatore Rinzivillo, skal ha bestukket myndighetene for å vinne byggekontrakter verdt titalls millioner kroner.

Flere av de arresterte skal være i gjengen til Giuseppe Madonia som var en av løytnantene til Provenzano og en høytstående mafiasjef på Sicilia før han ble arrestert i 1992.

Hvor mafiabossen Bernardo Provenzano befinner seg, er en gåte for den italienske antimafia-enheten. Han har vært på rømmen i 38 år, og politiet har kun gamle bilder av en ung Provenzano. Da Salvatore Riina ble arrestert i 1993 etter flere år på rømmen i mange år, ble Provenzano betraktet som den store mafiabossen på Sicilia.

POLITIETS ENESTE BILDE:  Bernardo Provenzano har vært på rømmen i 30 år, og bildet fra 1959 er det siste. Foto: SCANPIX/REUTERS
POLITIETS ENESTE BILDE: Bernardo Provenzano har vært på rømmen i 30 år, og bildet fra 1959 er det siste. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Hele Norges coronakart