Matteo Messina Denaro

Mafiabossens ville liv i skjul

En flukt på tre tiår er over for Matteo Messina Denaro (60). Nå kommer det fram nye opplysninger om hvordan politiet endelig klarte å pågripe mafiabossen.

ARRESTERT: Matteo Messina Denaro har vært etterlyst av italiensk politi siden 1993. Han er tidligere dømt for blant annet å ha stått bak en rekke drap. Mandag ble han pågrepet etter 30 år på rømmen. Foto: Carabinieri via AP / NTB
ARRESTERT: Matteo Messina Denaro har vært etterlyst av italiensk politi siden 1993. Han er tidligere dømt for blant annet å ha stått bak en rekke drap. Mandag ble han pågrepet etter 30 år på rømmen. Foto: Carabinieri via AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er nok ikke en overdrivelse å si at Matteo Messina Denaro ikke er mors beste barn. Han har blitt omtalt som «gudfaren» av Sicilias mafia, og har gjennom åra vært blant Europas mest ettersøkte menn, skriver CNN.

Til tross for at italiensk politi har brukt store ressurser i jakten på Denaro, har han holdt seg skjult for politiet siden 1993. De siste åra har han jevnlig vært pasient på en privat klinikk i Sicilia, der han skal ha fått behandling for kreft. Han skal ha oppsøkt klinikken i perioder flere ganger under det falske navnet Andrea Bonafede.

Mandag ble han pågrepet på klinikken i Sicilia. Mer om dette seinere i saken, men først litt om hvorfor 60-åringen ble en av Italias mest beryktede menn

Beryktet

Denaro skal ha beordret en rekke mafiarelaterte drap, og har blitt sett på som en beryktet drapsmann. Han er dømt for flere drap - blant annet attentatene på dommerne Giovanni Falcone og Paolo Borsellino i 1992. Begge dommerne hadde en viktig rolle i bekjempelsen av mafiaen på Sicilia.

Borsellino ble drept da ei bombe ble plassert i en bil utenfor morens bolig. Fem av livvaktene hans ble også drept i angrepet, skriver Store norske leksikon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.