Mafiaen han ledet har solgt dop, sex og våpen for milliarder

Her kan endelig politiet pågripe Carmelo Gallico etter over en måneds overvåking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gallico ble arrestert i Barcelona på lille julaften, etter å ha vært overvåket av spansk og italiensk politi i over en måned.

Politiet tror Carmelo Gallico er lederen for en familieklan under 'Ndrangheta-organisasjonen, ansett som den største, mektigste - og kanskje farligste - kriminelle organisasjonen i Italia.


Gallico skal ha rømt til Spania etter at flere ledende 'Ndrangheta-medlemmer ble arrestert i hjemlandet.

Narkogiganter 'Ndrangheta har opptil 10 000 personer «ansatt», og er en av de største aktørene innen kokaintrafikk i hele Europa.

Gallico er siktet for drap, pengeutpressing og hvitvasking av penger, og anses som en av de virkelige lederskikkelsene innen italiensk, organisert kriminalitet.

Italienske myndigheter har anslått at organisasjonen omsetter for 35-40 milliarder euro - noe som tilsvarer over tre prosent av Italias BNP.

Narkopengene hvitvaskes i bygge-, restaurant og butikkbransjene.

Flashy Statsadvokaten Nicola Gratteri, som har spesialisert seg på kalabrisk mafia, sa til avisa i 2007 at 80 prosent av all kokainen som spres i Europa distribueres av Ndrangheta og andre mafiagrupper i Calabria.

Livsstilen til 'Ndranghetas menn varierer - yngre mafiamedlemmer oppfører seg ofte svært utagerende, med store Rolex-ur og muskuløse BMWer, mens seniormedlemmene av organisasjonen gjør det de kan for å operere under radareren.

Flere skal nærmest ha bodd i fjellhuler, ifølge The Guardian.

De tre andre store kriminelle organisasjonene i Italia er mafiaen på Sicilia, Sacra Corona i den sørøstlige Puglia-regionen og den napolitanske Camorra-mafiaen.

PÅGREPET PÅ GATA: Her pågripes Gallico av topptrente politifolk på gata i Barcelona. Foto: Politiet/AFP/Scanpix
PÅSATT HÅNDJERN: Politiet handlet raskt og kontant da de slo til etter over en måneds overvåking. Foto: Politiet/Reuters/Scanpix
LØPET KJØRT: Pågripelsen gikk relativt rolig for seg. Gallico skjønte at slaget var tapt. Foto: Politiet/Reuters/Scanpix
FOTOGRAFERT: Her er Gallico fotografert av politiet etter pågripelsen. Foto: Politiet/EPA/Scanpix