- Mafiaen hjalp meg å abortere Kennedys barn

NEW YORK (Dagbladet): Alvorlig kreftsyk står den mest omstridte av John F. Kennedys elskerinner fram og sier at hun fjernet presidentens barn ved en illegal abort i Chicago i januar 1963, ti måneder før Kennedy ble skutt. Det var gangsteren Sam «Momo» Giancana som angivelig arrangerte aborten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var 26 og forelsket. Hvordan kunne jeg overprøve vurderingene til presidenten i Amerikas forente stater? sier Judith Exner om aborten i artikkelen i Vanity Fair.

Campbell Exner (62) har tidligere offentlig omtalt sine forhold til John F. Kennedy, Frank Sinatra, Sam Giancana og John Roselli, men ikke alltid sant. Løgnene og fortielsene forklarer hun nå.

- Jeg fryktet for mitt liv. Jack var myrdet, Giancana ble drept i sitt eget kjøkken, Roselli ble puttet i en oljetønne i Atlanterhavet. Jeg har alltid trodd jeg ville bli den neste, sier hun til sladrespaltisten Liz Smith i avisa New York Post.

Elskerinne og kurer

Avisa skriver at Judith Exner nå forteller at hun var kurer for presidentens bror, justisminister Bobby Kennedy, med penger og dokumenter fra Det hvite hus til Sam Giancana i Chicago. Pengene skulle finansiere planene om et mafiaattentat på Cubas kommunistiske president, Fidel Castro.

New York Post skriver også at den verdenskjente journalisten Seymour Hersh arbeider med en Kennedy-bok. Judith Exner har snakket med Hersh, som angivelig har fortalt at Kennedy-boka vil «... bli en bombe. Og tro meg, den kommer ikke til å handle om sexlivet deres. Det blir knapt en fotnote».

Judith Exners forhold til Jack Kennedy varte, ifølge intervjuet som hun nå gir til bladet Vanity Fair, i to år. Elskovsmøtene fant sted på hoteller og i Det hvite hus når presidentfruen Jackie Kennedy var bortreist.

Mafiakontakt

Tidligere har det vært antatt at Exner hadde kontakt med mafiaen før hun ble Kennedys elskerinne. Nå hevder hun at det var omvendt. Det var på presidentens uttrykkelige ønske at hun første gang oppsøkte gangstersjefen Sam Giancana i Chicago. Giancana skal ha sagt til Exner at «uten meg ville kjæresten din ikke blitt valgt».

I intervjuet sier Judith Exner at hun avsluttet forholdet til Kennedy i 1963 fordi hun «avskydde å være «den andre kvinnen»». Hun forteller at hun flyttet til Chicago da hun oppdaget at hun var gravid.

Presidenten spurte om hun ville føde barnet, og ba henne deretter få Sam Giancana til å arrangere en illegal abort.

Judit Exner har kvitteringer fra Gran Hospital i Chicago fra januar 1963 for en utført operasjon. Hun var i en periode også elskerinnen til Frank Sinatra.

John F. Kennedy ble myrdet den 22. november i 1963 i Dallas, Texas. Judith Exner sier at hun forteller nye detaljer i sin historie for å avmystifisere Kennedy-myten.

MAFIAKURER: Judith Campbell Exner vil avmystifisere Kennedy-myten. Nå hevder hun at hun aborterte John F. Kennedys barn, mindre enn ett år før presidenten ble skutt i 1963.Foto: NTB/UPI

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer