Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mafiaen senket skip lastet med norsk atomavfall

Tidligere toppmann snakker.

PÅ HAVETS BUNN: Ubåtbilde av det sunkede skipet utenfor Italias sørvestlige kyst. Foto: REGIONE CALABRIA/AFP/SCANPIX
PÅ HAVETS BUNN: Ubåtbilde av det sunkede skipet utenfor Italias sørvestlige kyst. Foto: REGIONE CALABRIA/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En tidligere mafiatopp hevder at mafiaen i Italia har senket et skip lastet med atomavfall som stammer fra Norge.

Nylig ble fartøyet med atomavfall oppdaget på havbunnen utenfor kysten av Calabria i Messina-stredet i Sør-Italia. Til sammen 120 tønner med radioaktivt avfall skal være om bord, ifølge statsadvokaten i den italienske byen Paola.

Den tidligere mafiatoppen Francesco Fonti har fortalt myndighetene at avfallet kom fra Norge, skriver The Guardian. Mafiaen fikk nesten 1 million kroner for å dumpe avfallet, ifølge Fonti.

Vraket ble funnet 12. september etter at Fonti hadde forklart italienske myndigheter hvor de skulle lete. En etterforsker i saken sier mafiaen kan ha senket rundt 40 andre skip lastet med giftig materiale og atomavfall i Middelhavet.

Statens strålevern ble kjent med påstandene mandag.

- Dette var helt ukjent for oss, og vi er nå i kontakt med italienske myndigheter for å finne ut mer om saken. Hvis dette stemmer, er det en veldig stygg sak, sier seksjonssjef Ingar Amundsen i Statens strålevern til TV 2.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling