Mafiaens løpegutter

Det er ikke så vanskelig å drive organisert kriminalitet når man kjenner de riktige politikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SELVESTE SJEFEN

over alle sjefer, mafiabossen Bernardo Provenzano - også kjent som «traktoren», «onkel Bernie» og «Bokholderen» - har vært ettersøkt i mer enn førti år. Etterforskerne tror han stort sett har oppholdt seg på vestkysten av Sicilia i alle disse åra, der han har styrt mafiaen uten å bli tatt. Hvordan har han klart å holde seg unna lovens lange arm?

En rettssak som starter i Palermo over nyttår åpner for mistanken om at «Bokholderen» har fått god hjelp av høytstående politikere, jurister, politifolk og journalister på Sicilia. Hvis mistankene stemmer, kan det vise seg at selv antimafiaarbeidet i Italia har vært infiltrert av mafiaen.

Etterforskerne hevder de tolv siktede mennene systematisk har lekket informasjon til mafiaen. «Saken viser for alvor Cosa Nostras kapasitet til å etablere og opprettholde kontakter i alle deler av samfunnet,» heter det i rapporten fra påtalemyndigheten. Mafiaen er ikke død, selv om det begynner å bli en stund siden de mest spektakulære blodige drapene på Sicilia. Den italienske regjeringens viktigste representant på øya, Salvatore Cuffaro, er en av tolv menn som må i rettssalen 2. februar, anklaget for å ha hjulpet den ettersøkte mafiabossen. Cuffaro nekter å gå av i forbindelse med rettssaken, til tross for høylytt kritikk fra opposisjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.