Mafiamorder løslatt: - Målløs

En av den italienske mafiaens mest notoriske drapsmenn er løslatt fra fengsel, på grunn av en kontroversiell lov.

LØSLATT: Mafiaboss Giovanni Brusca har innrømmet å ha drept over 150 mennesker, inkludert barn. Nå er han løslatt. Her fra 1999. Foto: Alessandro Fucarini / AP / NTB
LØSLATT: Mafiaboss Giovanni Brusca har innrømmet å ha drept over 150 mennesker, inkludert barn. Nå er han løslatt. Her fra 1999. Foto: Alessandro Fucarini / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Giovanni Brusca, nå 64 år gammel, var i en årrekke den fremste drapsmannen til en av klanene i mafiaen på Sicilia, før han forrådte sine gamle venner og ble politiinformant.

Han antas å ha drept over hundre personer, og kalles både menneske-slakteren (u scannacristiani) og svinet (il porco).

Forrige uke ble han løslatt, etter å ha sonet en dom på 25 år. Han ble løslatt på grunn av en lovparagraf som ble kjempet fram av en statsadvokat han selv har drept.

- Må endres

- Jeg blir målløs når jeg tenker på at Brusca er en fri mann, sier guvernør Nello Musemeci på Sicilia, ifølge The Guardian.

- Folk sier «sånn er loven», men hvis den åpenbart er feil, så må den endres, sier Musemeci.

Paragrafen som gjorde at Brusca kunne rusle ut portene på fengselet som en fri mann, var ment for å få mafiamedlemmer til å tyste på sine brødre. Loven sier at dersom man samarbeider med politiet, vil man kunne løslates fra fengsel før straffen er ferdigsonet.

Flere hundre kilo sprengstoff

Mannen som kjempet fram denne lovendringen het Giovanni Falcone. Han jobbet som statsadvokat og dommer og viet livet sitt til kampen mot den sicilianske mafiaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer