INNHENTET AV FORTIDEN: Etter 20 år i landflyktighet har tiden omsider kommet for at Domenico Rancadore, også kjent som «Professoren», må tilbake til hjemlandet Italia for å sone sin straff. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB SCANPIX
INNHENTET AV FORTIDEN: Etter 20 år i landflyktighet har tiden omsider kommet for at Domenico Rancadore, også kjent som «Professoren», må tilbake til hjemlandet Italia for å sone sin straff. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB SCANPIXVis mer

Mafiasjefen «Professoren» har vært på rømmen i 20 år. Nå må han til Italia for å sone sin straff

Cosa Nostra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter 20 år i landflyktighet har tiden omsider kommet for at Domenico Rancadore, også kjent som «Professoren», må tilbake til hjemlandet Italia for å sone sin straff. Det skriver London Evening Standard.

Domenico Rancadore (65) er dømt til sju års fengsel in absentia for utpressing og andre forbrytelser knyttet til hans rolle i den sicilianske mafiagruppen Cosa nostra i tidsperioden desember 1987 til april 1995.

Skiftet navn Han har vært på flukt fra italiensk politi siden 1994, men ble sommeren 2013 arrestert i London.

Der har han i årevis levd under navnet Marc Skinner og drevet et reisebyrå. Han har også en kone og to barn.

«Professoren» forklarer navneskiftet med at han ikke ville bli assosiert med sin far, Guiseppe.

Guiseppe Rancadore ble satt bak lås og slå i 1989 - også han for tilknytning til mafiaen og Cosa Nostra.

Ikke bekymret Han har nå en uke på seg til å anke dommen om utlevering. Om så ikke skjer vil han bli sendt ut av landet med tvang iløpet av 10 dager, heter det i en uttalelse fra retten.

Rancadore hevder selv at han har for dårlig helse til å tilbringe sju år i et italiensk fengsel, men dommeren som avgjorde at han nå skal tilbake til Italia er ikke bekymret.

- Jeg er trygg, selv uten forsikringer fra italienerne, om at det ikke er noen risiko knyttet til å sende ham til Italia eller at han kommer til å få inhuman eller dårlig behandling der, sier dommer Riddle.