Mafiasjefen slipper isolasjon

Sjefen over alle sjefer, den italienske mafiabossen Salvatore «Toto» Riina, slipper å tilbringe resten av sine dager helt isolert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han fikk i dag retten i Palermo med på at han skal få trene og slappe av sammen med en eller flere av sine medfanger i Ascoli Piceno-fengselet.

Mannen som er utpekt å være sjefen for den fryktede Cosa Nostra-mafiaen i Italia, ble dømt til 12-dobbelt livstids fengsel for en rekke drap, blant annet på politifolk og dommere som forsøkte å stoppe den organisaerte kriminaliteten i Italia.

Salvatore Riina ble tatt i en bil i en gate i Sicilias hovedstad Palermo i 1993, etter å ha vært på rømmen i nærmere tretti år.

Riina ble holdt isolert som et ledd i forsøkene på å stanse mafia-bandenes herjinger.

Men helt fritt vil altså Riina ikke få det. Det er fengselsmyndighetene som skal velge ut hvem som skal få være sammen med Riina.

Lederen for det italienske parlamentets anti-mafia-kommisjon, Beppe Lumia, er ikke fornøyd med avgjørelsen. Han ønsker at Riina fortsatt skal holdes isolert.

SJEFEN: Her er det første bildet av den antatte sjefen for den italienske mafiaen, Cosa Nostra, som ble offentliggjort etter at han ble tatt i 1993.