Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mafiastøtte til Bush

To medlemmer av Colombo-familien har donert 2000 dollar til kampanjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er de hardkokte kriminelle John Stalupp og John Rosatti som har bladd opp til støtte for Bush' presidentkampanje. Det viser dokumenter fra den føderale valgkommisjonen som The Smoking Gun har fått tak i.

Ga 2000

Det to «wiseguys» tilhører Colombo-familien, en av de fem mafiafamiliene i New York. Det var i fjor de donerte 2000 dollar hver, som er makssummen hver person kan gi. For øvrig kan hvem som helst donere støtte til kampanjene, så lenge man er amerikansk statsborger eller har grønt kort.

Begge er multidollarmillionærer og under overvåkning av FBI. De to støttet ifølge Smoking Gun en fraksjon av Colombofamilien som forsøkte å styrte den fengslede sjefen Carmine «The Snake» Persico fra tronen i familien. Krigen i mafiaen tidlig på 90-tallet etterlot seg en rekke mafiamenn døde.

Senere vendte de tilbake til å støtte Persico etter å ha sittet inne med en annen sjef og mafios, Dominick «Donny Shacks» Montemarano.

Flere mafia-overløpere har fortalt om Stalupp og Rosattis roller i Colombofamilien. Blant dem er eks-sjef Salvatore Miciotta som avslørte dem i et FBI-avhør i 1993, som Smoking Gun har utskrift av

Sitter inne

Alle de fem «tradisjonsrike» mafiafamiliene i New York har fått hard konkurranse de siste årene fra andre grupper fra andre land, og de har også svekket seg selv etter mange interne oppgjør.

Colombo-familien er ikke lenger så mektig som den en gang var. Sjefen Carmine Persico sitter inne, og skal gjøre det til 2043. Han er nå 70 år og har allerede sittet inne i 30 av dem. Sønnen hans Alphonse har tatt over som sjef i farens sted, men også han sitter inne. I dag er det 116 menn i familien. 12 av Colombofamilien døde i de interne oppgjørene på 90-tallet, og mange ble skadd.

Uventet støtte

Og listene over støttespillere byr på flere godbiter. Boksepromotør Don King støtter også Bush ifølge A Washington dispatch. Han er dømt for to mord.

Mer overraskende er nok støtten fra Iran. Et geistlig overhode har uttalt at han heller ønsker Bush enn demokratene.

John Kerry på sin side har tidligere sagt at Bush ikke er så ulik Tony Soprano. I en tale sa han at å høre Bush snakke om budsjettdisiplin var det samme som å høre TV-mafiosen snakke om lov og orden.

<B>DYR KAMPANJE:</B> Både Bush og Kerry bruker rekordmange dollar på årets valgkamp.
- HØRES UT SOM TONY SOPRANO:</B> John Kerry sammenlignet tidligere i høst George Bush med mafiabossen kjent fra TV.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media