- Mafiatilstander i asfaltbransjen

Frps Per Sandberg mener mye falt på plass da nyheten om prissamarbeid ble kjent.

KLAR TALE: Frps Per Sandberg er ikke i tvil om at det er hold i anklagene om prissamarbeid i asfaltbransjen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
KLAR TALE: Frps Per Sandberg er ikke i tvil om at det er hold i anklagene om prissamarbeid i asfaltbransjen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frps Per Sandberg mener påstandene om prissamarbeid i asfaltbransjen minner om mafiavirksomhet.

- Det første som slår meg er mafiavirksomhet, sier tidligere leder av transportkomiteen på Stortinget, Per Sandberg (Frp), til NRK.

Han sier at at mye falt på plass med påstandene fra den tidligere distriktslederen for Veidekke i Midt-Norge.

- Vi får jo svar på hvorfor vi i Norge i dag sliter med å få på plass samme antall kilometer med asfalt som andre land gjør, sier Sandberg.

Da Frp-politikeren satt som leder av transportkomiteen fra 2005-2009 stilte han stadig spørsmål om hvorfor veiprosjektene kostet så mye.

- Vi fikk mindre og mindre kilometer med vei for de pengene vi bevilget. Vi stilte hele tiden spørsmål om hvorfor prisene gikk til værs. Vi fikk til svar at det var press i økonomien, mangel på arbeidskraft, oljepriser og alle mulige årsaker, sier Sandberg, og konstaterer nå at det også kan være en annen grunn.

Nå vil Per Sandberg finne ut om dette har skjedd andre steder enn i Trøndelag.

- Vi vil oppfordre regjeringen til å granske disse store selskapene, sier han.
(NTB)